maandag 13 oktober 2014

Dóórpitten!

Daar zit je dan: een paar kilo katoen op schoot. Houten quiltring, klosje quiltgaren, naald, vingerhoek, schaartje. Meer heb je niet nodig om je urenlang bezig te houden. Uren. Uren. Urenlang. En heel veel verder ben je dan nog niet.
Mensen, wat is dit een megaproject! Afgelopen weekend heb ik quiltend doorgebracht. Waar ik anders wat meer afwisseling in mijn bezigheden aanbreng, was ik nu verknocht aan mijn quilt en aan Netflix met de net ontdekte serie Life Unexpected. De kinderen waren uitzonderlijk lief met de Playmobil aan het spelen, dus ik had echt even gelegenheid te cocoonen. En da's best goed voor/van mij.
Ik heb bijna een hele rij in het weekend gequilt. Maar dan blijven er nu nog steeds 61 blokjes over. En de rand. Mensen, mensen, mensen, wat een project! Maar het is mijn eer te na om hem te laten quilten. Bovendien heb ik het geld er niet voor (over), moet je eens nagaan hoeveel lapjes je daarvoor kunt kopen... En als ik al die tijd die ik nu aan doorpitten besteed ook nog gewoon zou patchen, dan zou ik nog meer stofjes nodig hebben en nog eerder tops afhebben die dan ook weer gequilt moeten worden en dan moet je daar weer honderden euro's voor neerleggen en dan kom je een beetje in een vicieuze cirkel terecht. Lekker dóórpitten dus, scheelt een hoop problemen.

Ander projectje van de afgelopen week was dit mandje met Rupsjes Nooitgenoeg. Jongste zoon ging trakteren op school en omdat hij nog in een kleuterklas zit, hoort er gezond getrakteerd te worden. Dus ik toog naar de supermarkt en kwam met een lading aardbeien en druiven terug. 's Ochtends zette ik de wekker een uur eerder om 150 druiven en 25 aardbeien te wassen. Daarna werden die aan prikkers geregen en toen moest ik nog gezichtjes op elke aardbei maken... Het was best een klus, maar dan weet je tenminste dat je kind met een verantwoorde traktatie op school aankomt. De volgende dag was er weer een kindje jarig. Jongste zoon kwam met een doosje Dummy's thuis. Hij vond ze gelukkig niet lekker.

5 opmerkingen:

 1. Leuke traktatie. En veel lekkerder dan dummies!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige quilt heb je gemaakt en ja wat een werk om m door te pitten! Wel supergoed hoor dat je doorzet! Je traktatie vind ik zoooo leuk, mijn kinderen zijn inmiddels 18 en 19 dus helaas zijn dit soort leuke extraatjes voorbij :( Maar er komen weer heeeeel veeeel andere leuke dingen voor in de plaats :) Sterkte met herstel van je aangezichtsverlamming en ik ga je volgen! Groetjes, Nadia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iedere dag proberen er wat aan te quilten, dan komt er ooit een einde aan. Ja, ik ben het met je eens dat het een mega klus is, maar het is dan wel HELEMAAL jouw werk geworden. Wat een leuke traktatie heb je gemaakt. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een mega klus. Heb mezelf ook een schop onder mijn kont gegeven en zit trouw iedere avond met mijn berries op schoot. Wil ook een keer een affo hebben En de steekjes worden steeds mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Sjoukje, misschien ten overvloede maar ben je al op de hoogte van deze site:
  http://thatquilt.blogspot.nl/ Heel handig om te spieken hoe je de DJ blokjes kunt "aanpakken"

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.