vrijdag 31 oktober 2014

Dear Jane in oktober

Sorry voor de slechte foto. Bij lamplicht fotograferen levert zelden mooie resultaten, maar een deadline is een deadline!
Ik denk dat de foto ook niet helemaal recht is, want in real life staat het rondje toch minder scheef in het blokje dan het hier lijkt. Ach, dit heeft ook iets. Perfectie is maar saai, toch?

Op de valreep, om 23.35 uur op de 31ste oktober, schrijf ik nog een blogberichtje over Dear Jane. Over blokje H8 van Dear Jane, om precies te zijn.
Als mijn leerlingen klagen dat ze nog 's avonds laat aan het werk geweest zijn voor Nederlands, dan zeg ik dat ze beter hadden moeten plannen. Er was echt wel een beter momentje om het werk te doen.  Zo was er voor dit blokje ook echt wel een ander moment. Maar ik was niet echt in Dear Jane stemming. Ik werkte aan de Antique Wedding Sampler, waarvoor ik echt een andere naam moet verzinnen, want ik vind dit veel te lang om elke keer op te schrijven, bovendien is mijn stofkeuze niet bepaald antiek. Of ik quiltte in mijn Sylvia's Bridal Sampler. Nog 47 blokjes en de rand te gaan!
Tussendoor kwam ook nog een toetsweek op school met het nodige nakijkwerk in de avonduurtjes.
En zo kwam het dat ik op de laatste dag van de maand toch nog tegen de klok aan het patchen ben. Heeft ook wel iets, overigens.
Toen het blokje klaar was, moest het strijkijzer nog even aan de slag om het blokje presentabel te maken en tadaa: hier is Dear Jane in oktober: H8.

Gistermiddag kwam manlief met deze prachtige bos bloemen thuis. Paarse bloemen, voor mijn verjaardag! Ik ben nu 35 jaar en vandaag 35 jaar en één dag. Tja, wat zeg je daar nog meer over? Vroeger vond ik mensen van mijn huidige leeftijd oud. Maar ik voel me eigenlijk niet heel veel anders dan vroeger en nu is 35 jaar ineens helemaal niet zo oud. Van die 35 jaar ben ik ruim vier jaar aan het quilten. Hopelijk nog heel veel tijd voor de boeg om nog een hele stapel quilts te maken. Ooit wil ik ook mijn eigen trunkshow, dromen is gezond.
Nu moet ik stoppen met het blogbericht, anders is oktober zo toch echt voorbij. Welterusten en alvast een heel fijn en creatief november!

6 opmerkingen:

 1. Wat heb je een leuk blog, en wat maak je mooie dingen! Je SBS is prachtig geworden, en je Wedding Sampler wordt het vast ook! Nog gefeliciteerd met je verjaardag overigns. Ik kom zeker vaker even kijken!
  Groet van Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi blok zo op de valreep. Ik noem de Antique Weddingsampler altijd de AWS. Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en wat een prachtige bos heb je gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat ben je nog een jonge BLOM. Heerlijk en ik spreek uit ervaring: het wordt alleen maar leuker (tenminste zo heb ik het ervaren.) Ik ben 30 jaar ouder dan jij en geniet nog steeds. Nog proficiat trouwens en morgen een fijne zondag. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. AWS, SBS.. als je het afkort houd je meer tijd over om te fröbelen met draadjes!
  Nog gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog gefeliciteerd, je man heeft je verwend met deze mooie bos bloemen. Wat een mooi blokje, het blauwe blokje met de donkerblauwe roosjes is zo schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allereerst alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Beter één dan geen Dear Jane in oktober.....mijn productie is ook niet echt om over te juichen maar we prikken dapper voort :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.