vrijdag 16 oktober 2015

Huiswerk weer af - blok 12 AWS


Het huiswerk is weer af! Al eventjes, maar ik moest het toch eerst even strijken voordat het fotoklaar was. De AWS is een deftig dametje dat niet ongestreken op de foto wil. Eigenwijs en ijdel, inderdaad, maar ik kom ook liever niet ongekamd op de foto ;)

Ik vond de kleurkeuze hierbij best lastig. Meestal probeer ik niet te dicht in de buurt van het voorbeeld in het boek te blijven, omdat ik heel graag mijn eigen versie van de quilt maak. Maar soms kom je toch zo uit met de kleuren. De kleine sterretjes konden niet rood worden, want in het blok ervoor had ik ook al rode sterretjes. Blauwe sterren wilden ook niet goed, want in het blok erboven zit veel blauw. Bruine sterretjes... zijn bruine sterretjes en bruin hoeft voor mij niet de overhand te hebben.
Dus toen toch maar weer even naar het voorbeeld in het boek kijken, kijk maar even mee:


Het moesten bij mij toch ook maar roze sterretjes worden, net als op het voorbeeld met een bleekblauwe achtergrond, dat doet het wel lekker. Maar zoveel roze vond ik niet mooi. Bovendien mis je zo de steromlijsting in de hoeken omdat er zoveel roze is. Dus de grote ster kreeg rode punten en de applicaties in de randen kregen ook rode punten. Daardoor zie je nu in de hoeken ook nog kwartsterren als omlijsting van de kleintjes. 
Een leuk rozenstofje voor het midden en een vrij neutrale stof voor de blaadjes. Herfstblaadjes nu, het is tenslotte ook behoorlijk herfstig en oef, wat was het ineens koud vorige week! 
Als ik zo de twee blokken met elkaar vergelijk, valt het ook nog wel mee met de overeenkomsten. Ja, ik heb ook roze en lichtblauw, maar in mijn blok is er toch een veel sterkere contrastwerking, waar ik ook van houd. Toch weer een echt Sjoukje-blok. Gelukkig!

Morgen weer gezellig quiltbee in Earnewâld. Altijd heel gezellig! Ik ga ook de stof voor de bies kopen voor de Pi and Square. Ik moet nog ongeveer 1/6 quilten, maar er komt een week herfstvakantie aan, dus wie weet hoe ver ik kom! Een fijn weekend voor iedereen!

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooi blok is het geworden. Lieve stofjes gebruik je.
  groetjes van Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar ik veel met kits werk en verder veel namaak en dus zelf geen kleuren uitkies (wat nog wel gaat komen, wanneer ik meer ervaring heb, hoop ik) had ik geen idee dat dit zo best moeilijk is. Maar je bent helemaal geslaagd. Jouw blokje is veel sprekender en wat leuk dat je ook die blaadjes-stof had. Fijn weekend nog en groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is erg mooi gewroden ! Je werkt supernetjes en natuurlijk wik een dame gestreken op de foto ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.