donderdag 22 oktober 2015

Het is herfstvakantie en het regent

D5. Echt herfstkleurtje!
Eigenlijk hoef je niet te zeggen dat het regent in de herfstvakantie. Dit is iets wat vanzelfsprekend is, wat altijd opgaat, wat bij elkaar hoort. Het regent in de herfstvakantie, een soort van natuurwet. En het maakt me niets uit. Het is af en toe droog genoeg dat de kinderen even kunnen luchten en verder spelen ze heerlijk met al het mooie piratenlego dat jongste zoon laatst voor zijn zesde verjaardag kreeg. Ze zijn bovendien erg blij dat ze elkaar weer hebben. Oudste zoon was een paar dagen uit logeren bij mijn moeder en hoewel hij het heerlijk heeft gehad, miste hij zijn broertje wel en andersom was dat minstens zo erg. Niet dat ze geen ruzie meer maken, hoor, af en toe ontploft er eens één, maar dat is meestal maar van korte duur en ingrijpen is zelden nodig. Wat fijn als kinderen wat groter worden en niet meer mijn continue aandacht nodig hebben.

J6. Zie je het bloemetje in het midden?
D9. Het trekt een beetje en waarom weet ik niet...
Het is herfstvakantie en het regent. Mooi tijd om samen met oudste zoon over zijn spreekbeurt na te denken. Hij gaat vertellen over de ruimte, helemaal geïnspireerd door het bezoek aan het Planetron waar we afgelopen dinsdagavond naar de sterren keken. Alleen de sterren in het planetarium, voor die in de echte lucht was het helaas te bewolkt, da's dan wel weer een beetje jammer van regen in de herfstvakantie. Gisteren zijn we naar de bibliotheek geweest en hebben hopen boeken met nuttige feitjes meegesleept. Oudste zoon vindt het ook nog leuk om die te lezen. Wat heerlijk als ze nog geen puber zijn, dan wil dat weleens veranderen.

J5. Lief stofje!
Het is herfstvakantie en het regent. Ik heb minder werk voor school dan anders, ik kan niet naar buiten, wat kan ik anders doen dan quilten? *Ü* Ik poog het quiltwerk voor de Pi and Square af te krijgen, wat nog best een klus is, maar volgens mij haalbaar. Ik had eerder ook al wat Dear Jane blokjes gemaakt, maar die nog niet laten zien. Bij deze dus. Straks is de Pi and Square echt af. Dan heb ik eigenlijk nog maar twee echte projecten om handen, de AWS en Dear Jane. Wat zal het dan ineens snel gaan! Nu nog lekker even doorpitten, heerlijk onder die bijna-af-quilt wegkruipend. Dat kan perfect, als het herfstvakantie is en regent!

J7. Net een theedoek.
Maar dan wel een heel mooie.

2 opmerkingen:

  1. Je Dear Jane blokjes worden mooi!! Zijn jullie ook naar het planetarium in Franeker geweest, dat is echt een aanrader. Succes met de spreekbeurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je blokjes zijn heel mooi geworden.
    Het lijkt bij mij al heel lang geleden dat ik deze blokjes voor de dear Jane aan het maken was. Gek hé! Begint gewoon weer te kriebelen....

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.