dinsdag 5 januari 2016

Dear Jane in 2016

Blokje D10
Het eerste Dear Jane blokje van het jaar, afgelopen zaterdag bij mijn moeder gemaakt. Traditiegetrouw ben ik in het nieuwe jaar weer bij haar gaan logeren en hebben we weer een hele dag gequilt. Heerlijk!
Ik heb ook gewerkt aan de blokjesomlijsting voor het mandje met bloemen. Misschien dat dat toch geen wandquiltje wordt: oudste zoon zag mijn jaaroverzicht en zwijmelde ineens bij al die batiks. "Wil je die voor mijn quilt gebruiken?"
"Wil jij dan wel bloemen en er zit ook roze in."
"Roze mag ook voor jongens en ik vind bloemen mooi."
Okay, prima! Het is ook niet zo dat oudste zoon in zijn quilt gewikkeld op het schoolplein staat en als hij dit nou mooi vindt, dan vind ik het ook best. Dus ik maak eerst de blokjesrand eens af en als hij het dan nog steeds mooi vindt, praten we verder over het vervolg.

Het is trouwens nogal ijzig in onze provincie. De kinderen zijn nog wel naar school, maar ook veel scholen hebben ijsvrij gegeven vanwege de straten die met een laagje ijs bedekt zijn. Ook de school waaraan manlief en ik werken is vandaag dicht. Veel leerlingen en leraren moeten van ver komen, dan is dat met een code rood niet erg verstandig. Ik heb mijn vrije dag op dinsdag, dus voor mij maakt het niet zo veel uit. Atletiek van oudste zoon gaat ook niet door. Dit zag ik op de website van de vereniging:


We zijn amper een dag weer aan de slag en nu ligt het alweer stil. Hopelijk is het weer morgen weer wat beter. Eigenlijk wel gek dat half Nederland bij het eerste beetje vorst direct zwaar in de problemen zit. Gewoon winterweer zou ook wel eens mogen!

2 opmerkingen:

  1. Mooi blokje is dat en wat gezellig, zo bij je moeder logeren en samen quilten. En wat leuk dat je zoontje aangeeft, wat die leuk vindt. Wat de weersomstandigheden betreft, ik weet het niet hoor, vind het maar raar allemaal. Nog een hele fijne dag en groetjes van Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I just love this block and all your other Dear Jane blocks too. That is the next quilt I will try after I finish my Farmer's Wife Sampler Quilt. I will be checking your blocks to help me. Thanks and Happy Stitching from me in Canada!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.