donderdag 7 januari 2016

Kerststemming?

Gek genoeg ná de kerstdagen ben ik begonnen aan de kerstsok voor jongste zoon. Hij wilde toch ook heel graag zijn eigen sok, want van papa en oudste zoon hangen er ook twee aan de muur tijdens de kerstperiode. Maar voor hem nog niet.
Al een paar jaar geleden had ik twee pakketjes uit Amerika besteld, daar waren ze voor zulke acceptabele prijzen te koop (toch raar dat de prijs over de kop gaat als het in Nederland is, is dat puur belasting?) dat de verzendkosten nog steeds te doen waren.
De sneeuwpop had ik vorig jaar gemaakt en de kerstman lag nog steeds te wachten.

Ik twijfelde wat over de kerstman. Eigenlijk ben ik niet zo'n kerstmanfan, bedacht ik me pas naderhand. Maar toen lag dat pakketje er al, met z'n mooie vrolijke kleurtjes. Dus de kerstmankerstsok mag toch bij ons langskomen.

Voor manlief als eerste maakte ik deze gedetailleerde kerstsok. Ik begon vol enthousiasme, maakte toen in het huis een knoeperd van een telfout waardoor ik ontzettend veel moest uithalen en ging een jaar later pas weer verder. 

Voor mezelf moet er ook ooit nog een komen. En dan wil ik graag het echte kerstplaatje, niet puur de winterse sfeer (die we toch nooit in december hebben) en zeker geen kerstman. Ik heb ooit een cd-rommetje met een paar patronen erop gekregen en deze trekt me wel:


Maar eerst maar eens de kerstman af borduren, jongste zoon volgt het proces met argusogen!

De afgelopen dagen heb ik veel extra steekjes kunnen zetten, want er vielen voor mij twee lesdagen uit door de ijzel. De woensdag heb ik nog wel heel nuttig besteed, maar vandaag waren ook de kinderen thuis, dus dan komt van werken niet zoveel meer. We hebben wel een heel gezellig dag gehad, hoor! We hebben koekjes en brood gebakken en straks maak ik nog een uienmosterdsoep van dingen die we nog in huis hebben.
De dooi is nu ingetreden en alles smelt en drupt buiten. De hond glijdt niet meer uit als hij te wandelen moet. Het wordt nu uiteraard een kledderzooi, maar het is tenminste niet meer zo sjippeglêd als de afgelopen dagen. Morgen gaan we weer gewoon doen.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke kerstsokken heb je.
    Begrijpelijk dat de jongste ook eentje wil.
    En die voor jou, is prachtig, maar is niet de makkelijkste denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige Kerstsokken heb je al gemaakt en ja dan moet je er ook eentje voor jezelf en je jongste maken. Het begin ziet er erg mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.