zaterdag 13 augustus 2016

Blok 24 was MOEILIJK en vakantie was GEWELDIG!

Blok 24 Antique Wedding Sampler
Voordat we op vakantie gingen heb ik blok 24 van de Antique Wedding Sampler afgerond en dat was op z'n zachtst gezegd wel een dingetje. Ik houd van uitdagende quiltpatronen, dat is precies waarom ik ook aan de AWS werk, maar dit was echt best ingewikkeld.
De driehoekjes moeten elkaar allemaal raken en precies op de cirkel passen. Er is geen enkele ruimte voor iets verschuiving in de applicatie.
Eerst dacht ik met papier in de driehoekjes te gaan werken, wat ik er achterlangs weer uit wilde wurmen. Maar op deze manier kreeg ik bij de punten de stof er niet goed onder. Toen toch maar naar mijn eigen vertrouwde needleturn, maar daarbij is het net iets onvoorspelbaarder waar het driehoekje uitkomt. Vanuit het patroon krijg je het malletje van de driehoek en de cirkel waar de punten elkaar moeten raken, maar niet waar elk driehoekje moet zitten.
In eerste instantie heb ik geprobeerd om de plaats van elk driehoekje met behulp van een malletje uit te tekenen. Maar uiteraard kwam dat niet uit. Het malletje was kennelijk toch net iets te groot. Daarna heb ik 18 kartonnen driehoekjes geknipt die net iets kleiner waren en daarmee gepuzzeld totdat die goed lagen op de cirkel die ik op de stof getekend had.
Toen heb ik om elk kartonnetje de punt getekend die op de lijn moest komen. Niet de hele driehoek, want dan zou je overal lijnen onderuit zien komen, maar gewoon de punt. En dan moet je bij het appliqueren zorgen dat de basis van de driehoek weer op de beginpunt van de volgende driehoek uitkomt. Zo simpel is dat.
Toen eenmaal de driehoeken in een cirkel erop zaten, was de moeilijkheid eruit. Het sterretje in het midden appliqueren lukte zo, en de bladeren in de hoeken hebben echt wel scherpe puntjes en een dun steeltje, maar dat is na de voorgaande blokken in de AWS geen enkel probleem meer.
En dus: blok 24 was af!
Toen was ik ook toe aan vakantie, waar ik alleen maar sterren voor oudste zoon sterrenquilt mee zou nemen. Lekker simpel vakantiewerk.

We vertrokken voor drie weken naar Engeland. Ik keek daar al heel lang naar uit, maar we hadden het eerder nog niet gedaan omdat de boottocht best prijzig is en grote instanties als Vacan Soleil daar geen huurtenten hebben. Misschien durven ze dat vanwege het Soleil niet aan, hoewel het gebrek daaraan best meegevallen is. Sinds vorig jaar hebben we onze eigen tent en daarmee ligt Europa voor ons open. Dus dit jaar zouden we rondtrekken in Zuid-Engeland.

De eerste camping was in Cornwall. We verbleven op Bodmin Moor, een heideachtige hoogvlakte waar heel veel vee vrij rondloopt. Prachtige natuur. Maar doordat je hoog zit, is het er wel vrij fris en ook een top op de Moor, genaamd Brown Willy, zorgt voor onvoorspelbaar wisselvallig weer. Iets wat ik niet wist toen ik de camping boekte. Maar de kust was dichtbij en daar was het weer meestal veel beter. Hier staan de jongens bij de ruïnes van Tintagel Castle, waar volgens de legende koning Arthur geleefd heeft. Vooral het prachtige uitzicht over de Atlantische Oceaan en de kliffen vonden we fantastisch!
Natuurlijk ook even een selfie met deze waanzinnige achtergrond. Valt je de diepblauwgroene kleur van de zee op? Dat troffen we twee weken later bij de Noordzee beslist niet. Door de kleine deeltjes in dat zeewater lijkt de zee daar altijd troebel bruingrijs. Dat voelt minder vakantieachtig. Misschien ook maar een keer naar Ierland, daar is het hele eiland omringd door deze prachtige zee. Iemand ervaring met vakantie in Ierland?

Natuurlijk moest er ook op het strand gespeeld worden. We troffen telkens eb, waardoor er ook nog wat zand was, verder waren de stranden hier erg kiezelig, afgewisseld met serieuze rotsen.
De jongens bouwden hier een echt blubberkasteel, met Tintagel Castle als inspiratie.
In Cornwall bezochten we ook het pittoreske vissersdorpje Port Isaac en we gingen naar Project Eden. Uiteraard hebben we talloze kampvuurtjes gemaakt en we hebben gepicknickt op Bodmin Moor. Gelukkig bleven de koeien wel van onze lunch af.

Onze tweede camping was in The Cotswolds, bij het plaatsje Charlbury. Wat ik hier erg leuk vond, was dat het dorpje Stonesfields (denk aan de quilt!) op een steenworp afstand lag en we zijn er dan ook weleens doorgereden. Lief dorpje, net als de quilt. We zijn vanuit deze camping in Oxford geweest, waar we het natuurhistorisch museum bezochten. We hebben ook een heel lange wandeling gemaakt door het prachtige afwisselende landschap van de Cotswolds en we zijn naar een kerkdienst in een heel mooie kerk in Burford geweest. Een van de hoogtepunten was toch wel het bezoek aan Blenheim Palace in Woodstock. De Duke of Marlborough woont daar nog steeds, en stelt het grootste deel van zijn paleis en landgoed open voor (betalend) publiek om op die manier alles te kunnen onderhouden. Het is allereerst prachtig om te zien, maar wat ook wel bijzonder is, is dat Winston Churchill in dit paleis geboren is, we hebben in zijn geboortekamer gestaan. Een van de tuinen was de Pleasure Garden met een doolhof, spelletjes in het groot en een speeltuin. Dit was uiteraard de favoriete tuin van de jongens.

 Veel van de avonden werden ingevuld met klaverjassen. We hebben de jongens het kaartspelletje geleerd en het wilde best wel goed! Een groot nadeel van deze klaverjasavondjes was wel dat er minder lees- en quilttijd voor me overbleef, ik heb uiteindelijk maar 8 sterretjes gemaakt, ik had er heel hoopvol 25 voorbereid en meegenomen.

De laatste camping was bij Canterbury in de buurt, dat we uiteraard bezocht hebben. De kathedraal is ongelofelijk. Dit was de derde keer dat ik die bezichtigde, maar nog steeds was ik onder de indruk van de grootsheid en het vakmanschap dat deze kerk uitstraalt. De andere stand die we bezochten was Londen. Op de foto zie je jongste zoon, het standbeeld van Churchill (dat kennelijk onder stroom staat, zodat er geen duiven op zijn beeld poepen, van een gids hoorden we dat hij dat zelf bij leven vast had laten leggen) en op de achtergrond de Big Ben.

We zagen de impressionisten in de National Gallery, de mummy's in het British Museum, we liepen over Covent Market en aten chips (patat) bij de Tower Bridge. Het was een drukke, maar heerlijke dag vol met indrukken.

Hier nog een plaatje van mijn jongens en mij voor Buckingham Palace. Jongste zoon was niet erg onder de indruk, hij vond Blenheim Palace leuker en wilde daar liever wonen, snapte niet dat de koningin dat niet ook vond. Toen we terug waren op de camping waren we bekaf, maar we hebben erg van ons dagje Londen genoten. Manlief en ik zijn allebei al twee keer daar met een schoolklas op excursie geweest, maar het is nog leuker met onze eigen kids.
De terugreis verliep ook soepel, enig puntje van zorg was de Dart Charge. Als je langs de oostkant van Londen reist, kom je over of onder de Theems door. Daar wordt tol geheven, maar niet gewoon met tolpoortjes. Er staat alleen maar een bord langs de weg dat je op internet op Dart Charge moet zoeken om de tol te betalen. Thuis dacht ik daar gelukkig nog aan en het blijkt dat je voor 24.00 uur de volgende dag de tol van £2,50 moet betalen, anders krijg je een boete van £35,- erbij. Leuk voor de toeristen die hier niet mee bekend zijn en misschien wel geen internet hebben. Wij waren gelukkig net op tijd met betalen. 
We hebben heel intensieve weken met de kinderen gehad en opnieuw ervaren hoe leuk we elkaar en hen vinden. 
We hebben een land leren kennen dat niet bekend staat om z'n prachtige natuur, maar dat beslist wel heeft. 
Kortom: we hebben een fantastische vakantie gehad!

1 opmerking:

  1. Wat een mooie foto's heb je gemaakt, en een leuk reisverslag.En samen weer een fijne herinnering erbij. groetjes Tilly

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.