zondag 16 april 2017

Pasen


Wat geniet ik van die dagen van Pasen. Donderdag was er al een heel mooie paasviering op school, waarin een leerling een prachtige vertolking van Via Dolorosa zong en speelde, zo ontroerend. Vrijdag heb ik nog veel in huis gedaan en hebben we met het gezin The Passion in Leeuwarden op televisie gekeken. Ik vond het veel mooier dan ik verwacht had. Zaterdag in de rust. Ik heb veel aan een quiltje gewerkt dat ik voor mijn nichtje van bijna 3 jaar maak. Een heel simpel patroon met vierkantjes, maar door de vrolijke stoffen, wordt hij toch wel erg leuk. Veel van de stoffen heb ik van Ingrid gekregen, nog een keer bedankt, ik heb er goed gebruik van gemaakt! De roze stof is flanel, heerlijk zacht. Een groot deel van de achterkant is ook flanel, erg aaibaar. Ik moet nog één rand doorpitten en dan moet de bies erom heen. Het quilt is op tijd klaar voor haar verjaardag!
Heel toepasselijk bij deze dag is natuurlijk het onderstaande stofje dat er veelvuldig, ook in de achterkant, in is verwerkt.

Paaseieren. Nieuw leven! Gisteren toen 's avonds laat de kerkklokken luidden, moest ik denken aan het verhaal dat ik eens gelezen had: de kerkklokken worden tussen Goede Vrijdag en Pasen niet geluid, de klokken zouden dan naar Rome zijn om daar de paaseieren te halen.

Gisteravond en vandaag na de paasdienst heb ik weer veel geborduurd. De draak mist nu nog een vleugel en de tovenaar een hoofd, maar het gaat toch heel voorspoedig. Het is leuk borduren, ik heb een prima lamp naast de bank staan, waardoor de zwarte stof ook 's avonds laat geen problemen geeft. Ik borduur vlijtig door: ik wil dit borduurwerk wel graag ingelijst in de nieuwe kamer van jongste zoon kunnen hangen. Met onze verhuisplannen is het de afgelopen week heel vlot verlopen: Vorige week vrijdag hebben we ons huis verkocht en afgelopen maandag hebben we ons nieuwe huis kunnen kopen. Daarvoor moet het koopcontract nog wel getekend worden, dat gaan we de komende week doen. Als het allemaal loopt zoals we hopen, verhuizen we in de eerste week van de zomervakantie naar een klein dorpje hier in de buurt. We hebben dan een huis aan de rand van het dorp met een heerlijke tuin. De afstand is prima te fietsen en de kinderen blijven op hun oude school  - waar we erg tevreden over zijn -, het is zelfs voor de jongste maar 15 minuten fietsen.
Nog 95 dagen, dan krijgen we de sleutel. We tellen af!

Geniet van deze paasdagen, van het nieuwe begin, van de lente die steeds voelbaarder wordt. Ik pak mijn borduurwerkje en maak er een heerlijke middag van. Liefs!

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd met de verkoop en koop van jullie nieuwe huis. Zo heerlijk een groter huis en toch dicht bij, zodat alles bij het bekende oude blijft. Het dekentje wordt erg leuk en lief. Geeft dat geen probleem met krimpen, die verschillende stofjes? Of krimpt flanel niet harder dan katoen? Ook mooi je draken borduur voor je zoon. Prachtig wordt het. Geniet lekker verder van het Paasweekend. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.