vrijdag 22 september 2017

Ingewikkelde sterren

Heel snel gaat het niet. Tijdens de zomer had ik hier eigenlijk geen puf voor, raar genoeg, maar de verhuizing kostte veel energie en tijd en deze quilt is niet iets wat ik zomaar doe.
Ik heb al wel een muur in gedachten waar deze quilt heel mooi tegenaan zou kunnen, dus een beetje opschieten mag het toch ook wel!

Ik heb ook veel geborduurd de afgelopen weken. Aan een kerstsok voor mezelf! Ik ben de enige in huis die nog geen kerstsok heeft, dus daar moet ook wat aan gedaan worden. Maar of ik dit project voor de kerst nog afkrijg? Dit is een pakket van Dimensions, 'Holy Night' heet het. Het is fijn borduurwerk op 18 count aida. En de sok wordt helemaal gevuld. Om fouten te voorkomen heb ik het hele rasterpatroon op de stof gezet, dan overzie ik gemakkelijker of ik de kruisjes op de juiste plek borduur.

Iets waar ik tijd aan had moeten besteden, maar dat niet heb gedaan, is de sterrenquilt voor oudste zoon. De achterkantstof is net niet groot genoeg, dus ik moet er nog een strook stof langs zetten. En daar heb ik zó geen zin in. Het blokkeert nu het werken aan dat project. Hier zou een naaimachine wellicht handig zijn, ik zie tegen het naaien van zulke lange lijnen op.

School heeft weer in volle heftigheid toegeslagen. Ik geniet van het lesgeven, maar het kost me ook veel energie. Ik heb de afgelopen weken dan ook maar één boek gelezen, 'Het smelt' van Lize Spit. Het was interessant, maar ook weer niet zo'n doorlezer als ik van anderen begrepen had. Het eind vond ik erg mooi, hoe alles in het boek toch met elkaar te maken had. De weg naar het eind van het boek had van mij wel wat minder lang mogen zijn. Met 200 bladzijden minder was dit boek waarschijnlijk ook nog zeer de moeite waard geweest en dan was de moeite wat minder.
Nu lees ik 'De Zevensprong' van Tonke Dragt. Jeugdliteratuur inderdaad, maar ik heb voor het eerst een echte onderbouwklas (tweede klas atheneum) en daar heb ik niet zo veel aan mijn kennis van de reguliere literatuur. Bovendien leest dit boek gewoon ontzettend lekker en dit is nu wel een echte doorlezer.

Ik wens jullie een goed, zonnig weekend! Eindelijk weer even genieten van die nazomer! Grappig dat dat pas kan als het herfst is.

1 opmerking:

  1. Wat worden je sterren mooi,( heb zelf ook het patroon liggen voor later)groetjes Tilly

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.