dinsdag 30 december 2008

Balans 2008 en goede voornemens

2008 was een goed borduurjaar. Een heel goed borduurjaar. Ik ben begonnen met deze blog, wat erg leuk is, om alles wat ik maak ook met anderen te delen. Bovendien is het een leuke manier om een soort handwerkdagboek bij te houden, zeg maar. In maart heb ik de SAL-club van Jacqueline ontdekt en bij die club heb ik nu ook verschillende borduurwerkjes lopen. En in januari ben ik aan mijn eerste HAED begonnen en dat vind ik ook ontzettend leuk.

Even de stand van zaken. Ik begon 2008 met drie projecten, namelijk de Magnificent wizard (draak), Millennium en Mighty Samoerai (ik geloof dat hij zo heet). De laatste is af, maar nog niet ingelijst, ik heb nog steeds geen goede lijst gevonden, de maten zijn niet handig. Millennium ligt nog steeds op zolder en aan Magnificent Wizard heb ik ook zeer weinig gedaan.

Dan volgt nu een WIP-lijst, waarvoor ik me eigenlijk een beetje schaam. Het is zó veel...
 1. Leap froggie. Begonnen in januari. Gaat heel goed, ruim over de helft. Deze HAED wil ik in 2009 wel afronden.
 2. Lost no more. In februari van mijn moeder overgenomen. Is binnenkort wel af.
 3. Dierenwereld. SAL. In maart mee begonnen. Hij bestaat uit vier delen. In 2009 wil ik de olifant en de tijger af hebben.
 4. Nature's home afghan. In augustus mee begonnen. Mijn goede voornemen is dat ik bij blijf lopen, dus dan heb ik aan het eind van 2009 in het totaal 23 blokken gedaan. In juli 2010 is de afghan dan klaar.
 5. Wizard of Oz. In augustus mee begonnen. De eerste (kleine) pagina is bijna af, maar het zijn er 21. Dit is geen prioriteit voor 2009, ik zal deze HAED meer op gaan pakken als Leap froggie af is.
 6. Fish City. Nog maar heel weinig aan gedaan. Staat ook niet hoog op mijn prioriteitenlijstje.
 7. Kerstsok van Dimensions. Wil ik eigenlijk in 2009 wel afmaken. Het lijkt me leuk om elk jaar een sok te borduren om zo het hele gezinnetje te voorzien.
 8. QS Kimono Waterlilly Mermaid. Een keer een Quick Stitch van HAED. Deze is ook maar vier pagina's. Het is een erg leuk plaatje en het lijkt me leuk om in de gang te hebben hangen. Het is niet moeilijk borduren, dus ik pak dit op als ik er zin in heb.
 9. Cars kussen. Dit is supersimpel borduren, maar ideaal als Quintijn ook in de kamer is, want ik heb er geen patroon bij nodig. Het is ook voor Quintijns nieuwe kamer, en het is de groene bus van Cars.

En naast deze WIP's wil ik ook nog weleens wat voor Regenboogkussens en Troostquilts borduren, dus mijn naald staat niet stil, het komende jaar.

Maar ik heb ook wel een aantal dingen af gemaakt.

 1. Paddington Groeimeter
 2. Verliefde poesjes
 3. No late knight snacking
 4. 9 kleine borduurtjes voor kussens of quilts
 5. 8 allerlei dingetjes, waaronder vooral handdoeken voor geboortes of verjaardagen.

Mijn grote goede voornemen is vooral om wat meer grote dingen af te maken en nu verder even niets meer te beginnen. Behalve dan de SALs waarvoor ik me al ingeschreven heb. (Schaam me opnieuw) Ik heb genoeg om handen!

Ik wens iedereen een heel gelukkig 2009 met daarin hopelijk heel veel borduurplezier en -tijd!

2 opmerkingen:

 1. Als ik zo lees dan hoef je je in ieder geval niet te vervelen de komende tijd,maar ik herken het zelf ook hoor, ik heb er ook vanalles liggen en moet ook nodig gaan sorteren, dus ook ik hoef me niet te vervelen.
  Ik wens jou ook een goed, gezond en vooral een borduurvol 2009 toe.
  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eerst en vooral ook voor jou een gelukkig 2009 en vooral een goede gezondheid en heel veel borduurplezier.

  Je bent al goed bezig met een paar werkjes en ik ben echt wel benieuwd naar de vorderingen ervan.
  Je gaat ook kerstsokken maken, welke ga je maken? Ik heb er al 3 gemaakt en moet er nog eentje voor mezelf maken. Ik heb voor mezelf de Victorian Bears liggen. Zou ze eigenlijk ook wel volgende kerst afwillen, zodat ik zo ook kan ophangen. Ik heb hier nog heel wat nieuwe borduurpakketten liggen waar ik nog moet aan beginnen en zou er eigenlijk nog wel willen. Voor mij maakt het extra moeilijk, aangezien al die mooie handwerkjes hier in ons winkeltje hangen. Af en toe gaat er dan wel eens eentje persoonlijke hobbykast. Heb al gezegd tegen mijn man dat hij voor mijn nieuwjaarskadootje niet ver moet lopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.