woensdag 7 januari 2009

Olifant deel 4

Een poosje geleden had ik al gemeld dat ik weer met de Olifant van Dierenwereld verder wilde. Dat heb ik ook gedaan, en vorig jaar (!) had ik al de gewone kruisjes en halve kruisjes klaar. En toen kwamen de stiksteekjes... Hetzelfde gedonder als altijd, ik had er dus ook helemaal geen zin in. Toen de afghan voor januari tussendoor kwam, heb ik dat dankbaar als excuus aanvaard. En daarna gewoon weer Leap froggie gepakt. Hoezo, er ligt nog wat op me te wachten? Vanochtend heb ik de olifant weer opgepakt. Gewoon, omdat hij toch wel erg mooi wordt. En ik heb zo'n drie uur aan die stiksteekjes gewerkt.
Het gouddraad dat ook in dit deeltje zit, was opnieuw een uitdaging. Het breekt gemakkelijk en stroopt op en krult raar, enzovoort. De hele ontspanning van borduren is wel een beetje weg als je met dit draad borduurt. Maar het is ook weer gelukt en het ziet er mooi uit.
Nu weer naar Leap froggie. Ik zal binnenkort ook weer even een foto van haar laten zien!

3 opmerkingen:

 1. Hij wordt toch heel mooi hoor die olifant. Ik doe altijd de stiksteekjes tussendoor, zo hoef ik niet alles op het einde te doen. Want ik doe die dus ook niet graag hé, maakt het wel mooier en zorgt voor de afwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjoukje, ik vind dit toch wel heel erg mooi worden hoor. Even doorzetten!
  Overigens heb ik ook een hekel om met goud en zilverdraad te werken, yuck, maar het resultaat is altijd wel speciaal.

  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw, ziet er goed uit hoor !
  even doorbijten, en dan heb je ook wat !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.