zaterdag 4 april 2009

Eerste foto van mijn herstart: Wizard of Oz


Dit is de eerste foto van mijn herstart van Wizard of Oz. Ik borduur nu met twee draadjes op 18 count aida en dat wordt heel erg veel mooier. Ik ben in precies de andere hoek begonnen, dus eigenlijk heb ik niet eens het gevoel dat ik aan hetzelfde werkje bezig ben. Dit is de eerste bladzijde en ik heb vier rijen geborduurd. Dat zijn zo'n 3200 steekjes, dus er is een begin. Je ziet het dak van het huisje links op het plaatje. Je ziet de schoorsteen en een begin van de raamomlijsting.
Het zijn erg veel verschillende kleuren, dus daardoor ook een hoop confetti-steekjes, maar ik vind het niet erg. Het is erg fijn dat ik weer met een blij gevoel met dit werk bezig ben.
Waarschijnlijk zie je de lichtblauwe lijnen op de stof. Voor het eerst heb ik de stof gerasterd, dus blokjes van 10x10 op de stof gemaakt, net zoals het patroon ook heeft. Het geeft erg veel houvast tijdens het borduren en ik ben er erg blij mee. Ik heb een pen gebruikt met uitwasbare inkt en dan kost rasteren eigenlijk helemaal niet zoveel tijd.

Here's my first photo of the restart of Wizard of Oz. Now I stitch with 2 threads and it's becoming really beautiful. I started in the opposite site, so actually I don't realize that it's the same work again. This is the first page and I stitched four rows, so I'm quite satisfield. There are a lot of coulours, so a lot of confetti-stitches, but I don't mind. I'm glad to be happy during stitching. You might as well see the light blue lines on the fabric. For the first time I gridded my fabric. I used a pen with wasable ink, and gridding took only little time. But it is really working for me, I love it!

4 opmerkingen:

 1. Looks fantastic, Sjoukje! You've made great progress already!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er echt al fantastisch uit. Ben blij te lezen dat je toch blij bent dat je herbegonnen bent en nu met 2 draadjes aan het werken bent. Ik denk dat op die manier het vosje ook beter zal uitkomen. Het is echt prachtig aan het worden en ben al benieuwd naar de rest ervan. Het is zo een plezier om te naaien, ik ben al helemaal verslaafd aan mijn werkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat je inderdaad opnieuw begonnen bent. Als je niet met heel veel plezier aan een werkje bezig bent, laat je het toch sneller liggen en ga je er zo tegenop zien. En het ziet er inderdaad al erg goed uit. Deze hoek is misschien ook leuker om te beginnen; minder donker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sjoukje,
  Goed dat je toch die beslissing hebt genomen, borduren moet idd wel leuk blijven! En nu voel je je ook happier tijdens het borduren!! Slim dat afrasteren! Ik gebruik markers en teken af op mijn patroon (kopie) wat ik heb geborduurd, maar jouw manier is ook handig!
  Groetjes Susan

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.