zaterdag 4 september 2010

Eerste blok is af

Mijn eerst patchworkblok is af! Het is een heel kleurrijk geheel, maar daar houd ik wel van. In de volgende blokken zullen de kleurtjes steeds variëren, behalve de ster, die is altijd donkerblauw, omdat op die manier het secundaire patroon in de quilt mooi naar voren zal komen (ja, ja, ik heb veel gelezen, ben benieuwd of de boekenwijsheid ook genoeg is...).

Het gaat eigenlijk heel gemakkelijk. Ik ben wel gewend precies te werken.
Ik heb mallen van patterno gemaakt en daarmee knip ik dus de lapjes stof. Daarna zet ik de lapjes met spelden op precies de juiste plaatsen vast en naai telkens kleine stukjes.
Dit blok is een nine-patch en ik heb dus ook telkens een negende stukje gemaakt en daarna rijen gemaakt. Daarna heb ik de rijen weer aan elkaar gezet. Gepriegel, maar dat vind ik dus juist leuk.
Vanavond heb ik de stof voor het volgende blok geknipt. Die is dus deze week ook nog wel af.

2 opmerkingen:

  1. Je bent weer flink bezig geweest. Had even niets van je gezien dus dacht dat je druk was met school, maar gelukkig wel tijd om te borduren en quilten. Ik vind het er super uitzien! Leuk als die kleurtjes. Toch denk ik dat ik maar een quilt ga breien, al is dat dan weer niet officieel en quilt...
    Ik ben niet netjes en geduldig genoeg voor dit werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vind dit helemaal geweldig, maar ik zou er dus zelf echt niet het geduld voor hebben !

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.