donderdag 18 augustus 2011

Quilt voor mijn vader

Dit wordt een quilt voor mijn vader en mijn moeder. Zoals je in mijn andere blog kunt lezen, is mijn vader erg ziek. Het leek me een mooi idee om voor mijn ouders deze quilt te maken en voor mezelf is het ook fijn om op deze manier vorm aan mijn gedachten en emoties te kunnen geven.

Het wordt overigens een volledig handgewerkte quilt. De naaimachine was geen succes. Het ding trok alles scheef en ik was vooral aan het uithalen. Na drie mislukte blokken (ik vond ze zo lelijk dat ik ze echt niet in de quilt wilde gebruiken) heb ik besloten dat dit het zker niet was, het leverde me alleen maar frustraties op en geen plezier en de machine is binnen de zichttermijn weer terug naar de winkel. Achteraf hoorde ik ook van een buurvrouw dat het merk van de machine eigenlijk helemaal niet zo goed bekend staat in naaisterland. Had ik iets eerder moeten weten.
Er komt geen nieuwe machine, dan maar met de hand, dan maar wat langzamer. Ik hoop alleen dat ik hem nog op tijd voor mijn vader afheb...

Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. Wat jammer van de naaimachine, maar je qult ziet er wel al heel mooi uit. Wens je veel maakplezier, je ouders zullen er vast heel blij mee zijn. En veel sterkte voor jullie(mijn vader is ook ziek.....)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik wens je veel sterkte met jullie pap en mag hopen dat hij nog lang bij jullie mag zijn .Mijn vader is helaas 27 jaar geleden overleden aan een hersentumor (52 jaar) Dus ik weet precies hoe jij je voelt.Wat heerlijk dat je je gevoelens en emoties in een quiltdeken kan steken. Ik weet zeker dat je ouders heel blij zijn met zo'n mooi cadeau gr Janny

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.