woensdag 14 december 2011

Het is besmettelijk!

Mijn moeder leerde mij borduren, dat heb ik in dit blog vast weleens verteld. Ik was toen zeven en mijn eerste werkje was direct op linnen aftellen, en dat ging hartstikke goed. Ik raakte in een paar jaar verslingerd aan borduren, met een lichte inzinking tijdens mijn middelbareschoolperiode, maar dat maakte ik tijdens mijn studententijd meer dan goed.
En toen kwam quilten. Anderhalf jaar geleden ben ik besmet geraakt met het quiltvirus en eigenlijk probeer ik elke dag wel iets met m'n lapjes te doen. Als ik 's nachts niet kan slapen, denk ik leuke patronen en het kleurgebruik daarin uit. Maar het quiltvirus blijkt dus besmettelijk, hoewel ik moet bekennen dat ik daarin zelf een behoorlijk handje heb geholpen.

Afgelopen juni was mijn moeder met me mee naar de quilttentoonstelling in Vaassen en ze was eigenlijk direct enthousiast. Het enige waar ze wat over in zat, waren haar ogen (of die nog goed genoeg waren) en de kosten. Sinterklaas besloot, met mijn assistentie, iets aan dat laatste te doen door een klein quiltstarterspakketje samen te stellen, en tja, die ogen, of die hun werk nog doen, daar kom je alleen maar achter door het te proberen.


En geprobeerd heeft mijn moeder het, en met succes! Bovenstaand blok is haar eerste blok en het ziet er keurig uit! Ik zal mijn best doen om mijn geringe kennis en vaardigheid van het quilten over te dragen en ondertussen hebben we in ieder geval heel veel plezier!


1 opmerking:

  1. oooo wat leuk zeg, dat wordt straks samen borduren en samen quilten

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.