zaterdag 8 september 2012

46. Jack in the Pulpit

Tadaa! Tussen het borduren door wordt er natuurlijk ook wel wat met de lapjes gedaan. Dit is zoveel gemakkelijker even te pakken.

Ik had grootse verwachtingen van mijn zaterdag. De jongetjes zouden lief spelen, tussendoor moesten we even naar de zwemles van mijn oudste, maar verder konden we lekker onze eigen gang gaan. Zij de hunne en ik de mijne, wel te verstaan, want soms is een beetje eigen tijd ook lekker. Maar de jongens zijn bewerkelijk vandaag. Met de lego wordt vooral gesmeten in plaats van gespeeld en daarom staat nu het meeste op de boekenkasten. Tussen het incidentele spelen door wordt er veel ruzie gemaakt en gekrijst en ondanks het mooie weer houd ik ze veel binnen, want a. de buren hebben verjaardagsbezoek en onze tuinen hebben niet een echte scheiding. De jongens zouden er de hele tijd staan en b. Dante heeft verband om zijn pols en onderbeen. Niets dramatisch, maar wel vervelend: hij heeft muggenbeten open gekrabd en die zijn geïnfecteerd geraakt. Op zijn pols is de wond 2,2 cm bij 2,5 cm en dat is te groot voor een pleister. Vanochtend zijn we dus op het fietsje naar de huisartsenpost geweest en daar werd Dante een verband aangemeten en hij heeft een antibioticazalf gekregen. 's Middags zag ik dat op zijn onderbeen eenzelfde wond ontstaat. Alleen maar doordat Dante aan zijn muggenbulten krabt! Maar zand in zo'n wond lijkt me geen goed idee, dus daarom even geen zandbak. En dan hoop ik dat het dit weekend zoveel beter wordt, dat spelen op de crèche maandag geen probleem wordt.

Maar ritjes naar de huisarts, naar het zwembad en vrij vervelende kinderen hebben me van mijn handwerk afgehouden. En een boek dat ik graag uit wilde lezen, dat moet ik direct bekennen. Maar het boek is uit, dus vanavond stort ik me weer op m'n lapjes en draadjes.

Wel heb ik even blokje 46 gestreken, zodat ik die op de foto kon zetten. Dus, tadaa!

4 opmerkingen:

 1. Der Block ist sehr schön.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, kinderen zijn een onvoorspelbare factor hé. Maar als ze dan uiteindelijk in bed liggen, kun je genieten van de rust en je handwerk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi Blok en wat vervelend allemaal, ik hoop voor je dat het snel beter gaat met je zoon en het snel geneest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is nu eenmaal zo met kinderen. Als je denkt iets leuks (voor jezelf) te gaan doen gaan ze dwars liggen.
  Maar dat met je lapjes komt wel goed hoor! Dit blokje is weer helemaal te gek.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.