vrijdag 21 juni 2013

Negen rijen!

De negende rij van Sylvia's Bridal Sampler zit eraan! Ik had verzuimd direct na elk blok de sashings eraan te zetten, dus dat is allemaal de afgelopen week gebeurd. Gisteravond heb ik de hele rij vastgezet aan de rest van de quilt.
Vanochtend wilde ik graag een foto maken, want heel actief ben ik de laatste tijd toch al niet op mijn blog en dit was toch zeker weer het delen waard. Maar ik kon hem met dit slechte weer zeker niet aan de schutting spelden, zoals ik bij veel van de eerdere foto's heb gedaan. Dus dan maar over ons bed heen. Het is geen fantastische foto geworden, wat ook te wijten is aan het donkere weer, maar je krijgt met deze foto wel een idee van de omvang die deze quilt nu al begint te krijgen.
Op de achtergrond is mijn jongste zoon bezig om wat losse draadjes van de quilt te halen, als ik de quilt niet weer opgeruimd had, was hij daar hoogstwaarschijnlijk nog mee bezig.

Hebben jullie dat nu ook, dat je overal en nergens draadjes vindt? 's Avonds trek ik vaak een vest aan, omdat ik het dan snel koud krijg. Dat is een zwart, gebreid vest en er is vast niets waarop je losse draadjes beter ziet. Ik kan dat vest niet meer met goed fatsoen naar mijn werk aan; zelfs na de was is het nog bezaaid met draadjes. Tussen de kussens van de bank zitten draadjes, naast de wc-pot liggen ze, af en toe vind ik er zelfs één in de koelkast. Wonderlijk!

11 opmerkingen:

 1. Wat wordt je quilt al mooi!!
  Groetjes en een fijn weekend,
  Jetta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. piep

  wat een juweeltje is het al nu

  en die draadjes....gewoon laten,
  Wij zijn toch lapjesvrouwtjes...?

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is prachtig. Erg mooi ik doe altijd een oud fleecevest aan daar kunnen de draadjes gerust aan vastplakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De quilt wordt prachtig! En je draadjesverhaal herken ik helemaal. Overal en nergens kom je ze tegen. Tip: gooi kleding met draadjes of pluisjes even in de droger op de stand ' luchten' . Dat werkt. Fijn weekend. Lia van den Brand

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie voor het eerst je quilt, maar wat ontzettend mooi zeg. Ik ben een beginner, dus dank voor je waarschuwing over de draadjes.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb dinsdag het boek van de SBS-quilt binnen gekregen en vandaag heb ik bijna mijn zesde blokje af. Wist niet dat hij zo groot zou worden. Had het natuurlijk uit kunnen rekenen. Maar een beetje enthousiast meteen aan de gang gegaan.
  Vind de stofjes die jij hebt gebruikt helemaal te gek.
  Heb zelf nog niet zoveel verschillende stofjes dus die van mij wordt wat bonter denk ik.
  Vind het uitzoeken van welke stofjes ik bij welk blokje ga gebruiken het moeilijkst.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Your Sylvia's Bridals Sampler looks fantastic.

  Have a nice weekend, Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij is enorm en leuk in die kleuren met veel blauw. Ik wist ook eigenlijk niet dat de blokken zo groot waren. Dat is bij de DJ wel anders toch? Voor ik het wist zat ik weer een eind naar beneden te srollen en te lezen. Mooie dingen maak je en super dat je grote dingen gewoon aanpakt zonder 'vrees' zeg maar. Ik gebruik soms een plakrol als ik draadjes-loos moet zijn.
  Dank voor het langs komen.
  Groetjs
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, dat wordt al een flinke quilt! En draadjes, jaaa! Overal!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.