zaterdag 29 juni 2013

Vakantiewerk


Ik heb niet veel genaaid de laatste dagen. Ik ben alleen maar malletjes aan het maken, lapjes aan het tekenen, knippen en vervolgens aan het opplakken. PLAKKEN?????? Heb ik mijn naald aan de wilgen gehangen, vind ik het steekjes maken te veel werk en grijp ik voortaal naar de lijmstift?
Integendeel.
Ik wil het liefst mijn hele vakantie voor de tent zitten patchen, terwijl de kinderen lief aan het spelen zijn in de speeltuin die tegenover de tent, net buiten gehoorsafstand ligt, maar wel volledig in beeld.
Ideaalbeeld.
Het zal wel heel anders lopen, maar in ieder geval wil ik voorbereid zijn op dit ideaalbeeld en genoeg lapjes bij me hebben. Aangezien we al onze spullen en vier mensen in een Opel Astra gaan proppen, kan ik niet mijn krat lapjes mee, mijn snijmat, mijn lineaal en al die andere dingen die ik het liefst gewoon altijd bij me zou hebben.
Ik reis licht, wat betekent dat de blokken voorbereid moeten zijn. Elk blok is dus getekend, geknipt en daarna op de juiste volgorde op een blad papier geplakt met een heel klein tipje lijmstift (sewline), zodat ik alleen nog maar een snelhechter vol blokken, draad, naalden, spelden en een borduurschaartje mee hoef. Dat past in een etui, behalve die snelhechter dan, maar die is plat en past dus overal. De papieren met blokken heb ik per stuk in een insteekhoes geschoven, zodat er geen stukjes kunnen kwijtraken. Zodra ik een blok afheb, kan ik die daar veilig weer inschuiven.
Ideaal systeem, lijkt me!

Nog een nieuwtje: ik heb mijn eerste Dear Jane blok af! Natuurlijk een prachtige vuurdoop: ronde lijnen en kleine stukjes. Wat ik me nooit gerealiseerd had, was dat de blokjes nog kleiner zijn dan dan 6 inch (15 cm) van de Sylvia's Bridal Sampler. Deze zijn 4,5 inch, wat neerkomt op 11,25 cm, ongeveer. En dat is klein. Dit is nog niet eens een heel lastige, ik heb nu ook de malletjes gemaakt voor het blokje dat hiernaast zit en dat heeft een piepklein Ohio Starretje in het midden. Oeps! Wordt leuk, leuke afwisseling, juist omdat de blokken zo anders zijn. Dit is het middenblok, G7.
Ik moet er niet te veel aan werken, mijn voornemen is nog steeds alle blokken van de SBS aan het eind van dit kalenderjaar af te hebben en dan moet ik vooral daar aan door werken. Komt goed!

8 opmerkingen:

 1. Slim om zo voorbereid op reis te gaan. Misschien moet ik dat ook maar doen...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig systeem zo! Ik kon dat ook zo doen met borduurwerken ed op vakantie: goed voorbereiden zodat je zo weinig mogelijk mee hoeft.... Al vind ik een breiwerkje vaak handiger dan ;-)
  Ik kijk altijd even hier, maar heb niet altijd iets te zeggen. 'Wat mooi' wordt op den duur zo afgezaagd... Ik heb grote bewondering voor je werk, super die hele grote quilt over jullie bed heen! Ook leuk dat je de afghan probeert af te maken. Ik moet hem nog steeds een plekje geven hier in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat ben jij goed georganiseerd! op vakantie neem ik alleen m'n borduurwerkjes mee. Handig in 1 platte Ikea doos.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel slim om zo eea voor te bereiden. Je eerste DJ blok is mooi die met de star is ook erg leuk om te maken succes en vast een hele fijne vakantie gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi is je eerste blokje van je DJ geworden. Het zijn zulke leuke blokjes om te maken. Nog een fijn weekend, groetjes,
  Jetta

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig om `de boel` zo mee op vakantie te nemen. Ben benieuwd hoeveel je uiteindelijk eraan toe komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien dat ik de achtervolging in zet bij jou. Eerst de SBS-quilt af en dan moet er een volgende komen natuurlijk. Heb het boek van Farmers Wife, maar deze quilt is natuurlijk ook helemaal te gek.
  Ben er nog lang niet aan toe hoor! Heb nu net 13 blokjes van de SBS af. Hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh sjoukje de dear jane is zo leuk en verslavend . ik zelf vond de sbs te gemakkelijk weet niet waarom maar oke de farme wife heb ik ook gemaakt en ook de NI mischien daarom ,,,, succes met je blokjes .

  christine

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.