zondag 2 maart 2014

Tafel dekken

In maart moest het er van komen: mijn Sylvia's Bridal Sampler moest gedubbeld worden. Dit wilde ik niet verder uitstellen: voor je het weet heb je een stapel tops achter in de kledingkast liggen, die maar geen quilts willen worden. De afgelopen week was ik druk bezig geweest om de randen om de quilt heen te zetten. Ik had in de handwerkzaak geschikte tussenvulling gevonden: 80% katoen, 20% polyester. De achterkant lag al sinds 5 december klaar, die had de Sint voor me meegenomen. Gisteren was het zover: alle lagen zouden een geheel worden: het dubbelen van de quilt.

Ik startte met een kruis op de tafel, gemaakt van satéprikkers en aan tafel vast getapet. Dit kruis zou me helpen bij het positioneren van alle lagen in het midden. Van alle lagen had ik ook het midden bepaald en daarop een kruis gezet. Die lijnen zouden over elkaar moeten.
Eerst de onderkant, met de goede kant naar beneden, de naad naar boven.
Dan de vulling erop, je ziet in het lichtblauw het kruis erop. Met spelden had ik de hoeken vastgezet, zodat het allemaal niet verschoof.
Tot slot de top erop!
Daarna werden de lagen met zo'n 200 speldjes aan elkaar vastgemaakt.
Toen kon het eigenlijke quiltwerk beginnen. Heerlijk! Ik ben benieuwd of ik daar over een jaar nog steeds zo over denk... Dit is wel een langetermijnklus...

7 opmerkingen:

 1. het is een klus he, dat dubbelen! veel quiltplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet het er geweldig mooi uit. Veel quiltplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nog lang niet zover. Heb net het vijftigste blokje af (denk ik moet ze maar weer een tellen). Maar als ik dit bij jou zie.....
  Ga gauw weer verder met een volgend blokje.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een karwei !! Als in de toekomst de top van de mijn Sylvia's Bridal Sampler af is, mag jij mij helpen met het dubbelen. Want jij hebt ervaring !!

  Liefs mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nooit het leukste werk: dubbelen. Maar dan kun je nu lekker gaan quilten, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een slim trukje met die sateprikkers !
  Lukt ook vast wel bij de Dear Jane... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed gedaan met die prikkers, weer een idee erbij! Het is een supermooie quilt, daar ga je bijna van zingen als je daaraan werkt. Succes met doorquilten.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.