vrijdag 5 september 2014

Aan de muur geprikt!

Men neme een groot borduurwerk (ca 1.15m x 1.30), een mooie dunne tussenvulling en een zachte achterkantstof. Men neme een borduurster die de laatste jaren steeds meer een quiltster is geworden. En zo veranderden deze duizenden kruissteekjes in een quilt voor aan de muur!

Hij is gequilt (tussen de randjes door) en vervolgens heb ik er een lichtgroene bies omheen gezet. De bies heeft dezelfde kleur groen als het lichtgroen in de randjes en de blaadjes (3348). Dit vond ik wel een lekker fris uiterlijk geven. Het quilten zelf ging heel vlot, het biezen ging wat langzamer. Ik vrees dat dit nooit een favoriet klusje van me gaat worden!

En nu hangt dit reuzenborduurwerk boven de bank. Nog wel eventjes met tig spelden in het behang geprikt, want manlief gaat nog een stokje op maat zagen voor in de tunnel van de quilt, maar daar is hij nog even niet aan toegekomen.

We hebben het beiden best wel druk. School is hartstikke leuk, maar tjeeminee, wat slurpt het een tijd op! Het blijft nooit bij de werkdagen alleen. Afgelopen weekend heb ik lekker niets gedaan. Mijn moeder kwam op zondag langs en we hebben er een quiltdagje van gemaakt, terwijl de kinderen rondom ons met hun nieuwe playmobil speelden, een cadeautje van manliefs oma.

Dat was dus niet alleen een leuk cadeau voor hen, maar ook van mij: ik kreeg een vrije middag! Ze verwende mij ook, hoor. Van haar financiële bijdrage is mijn quiltcursus voor het komende jaar weer betaald en dan kan ik ook nog lekker even shoppen in het Quiltkabinet!

Over twee weken hebben we weer de bijeenkomst voor het quilten en dan gaan we starten met de Antique Wedding Sampler van Di Ford! Ik heb er zo'n zin in! Ik heb al de stoffen voor de eerste twee blokken uitgezocht en ook over de broderie perse heb ik al voldoende gedroomd (zie vorige blogje...).  Laten we maar snel gaan starten!

Vanmiddag en vanavond ben ik bij mijn moeder. Gaan we lekker in haar bakken stof rondsnuffelen naar leuke combinaties voor haar eerste blok van de AWS. Het lukt me gelukkig om tussen alle drukte van school ook tijd voor de leuke dingen thuis te bewaren. Bijvoorbeeld de atletiek van oudste zoon: gisteren had hij zijn eerste training en ik kan er zo van genieten om hem fanatiek tussen de andere kinderen te zien rennen. Zelf was hij nog niet onverdeeld enthousiast: "Je gaat er zo van zweten en ik ben nu helemaal uitgedroogd!" Eigenwijs praat voor een net zevenjarige. Dinsdag lekker weer, en direct na de training gewoon onder de douche om schoon te worden en bij te tanken.

Vanuit een zonnig Fryslân wens ik jullie nu allemaal een fijn weekend! Voordat ik in de tuin mag met een quiltwerkje moet ik eerst nog even vier manden was wegwerken.


6 opmerkingen:

 1. Prachtig is je wandkleed.
  Vorige zomer begon ik er mee.
  Ben aan mijn 19 de blok bezig, dus ben nog wel even bezig.
  Fijn weekeinde
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig borduurwerk, zeker prachtig geworden als quilr.

  Groeten van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterend borduurwerk om jaloers op te worden.........:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al klikkend op je blog terecht gekomen, wat een mooie dingen maak je. Wat een geweldige combinatie van 2 hobby's: borduren en quilten... Dit is zo mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.