zondag 1 februari 2015

Blok 5 van de AWS


Wat heb ik lang niets van me laten horen, sorry! Door al het doorpitten (SBS) is er eigenlijk niet zo heel veel te vertellen op handwerkgebied. Daarbij is het best wel druk en als ik al een beperkte tijd heb, kies ik toch voor quilten dan voor bloggen.
Maar nu is er weer een blokje af en dat moet toch even geblogd worden. Vorige week startten we bij de bee aan het vijfde blok van de AWS. Ik heb er jammer genoeg niet aan gedacht om foto's te maken van de blokken van de anderen, maar wat wordt het toch mooi allemaal! Enorme discussies over wel of niet dat stukje er nog op. "Maar hij is zo ook mooi!" "Ach wat, je bent gewoon lui!" (wordt wel lachend gezegd, want het is natuurlijk een flinke veroordeling en voor een handquilter nooit kloppend).
Ik zal niet oordelen, maar zelf kies ik er wel voor alles te doen wat het patroon aangeeft. De AWS is een overvloedig patroon. Dan heb je al best wel een mooie ster, maar dan komt er toch nog weer iets in, eigenlijk altijd ook weer applicatie op patchwork, veel aandacht voor fussy cutting, etc.
Ik heb er lol in. Juist door al die details wordt dit een bijzondere quilt.
Fussy cutting is lurk. Als je naar dit blok kijkt (needleturn applicatie), zie je dat ik veel stoffen op patroon heb uitgeknipt. De grote blauwe bladeren hebben allemaal een paisleyboeketje. Daardoor wordt zo'n blad niet saai. In de rode bloemen heb ik ook weer een bloemetje geknipt en in de rode knoppen in de roze bloemen zie je nog weer een kleiner bloemetje. Zelfs in die kleine groene blaadjes zit telkens het motiefje in het midden.
Die kleine groene blaadjes... Zonder was het blok ook al heel erg mooi, dus dan vraag je je inderdaad of het blok er nu echt mooier van wordt. En ja, dat is toch wel zo!
De roze binnenring zou eerst blauw worden, maar de kleur lag te dicht bij de bladeren en ik vond het blok te donker worden, dus nu toch nog een roze stof erbij. Ik houd ineens van roze, had ik eerder eigenlijk niet zo.

De oplettende lezer heeft afgelopen maand mijn Dear Jane blokje gemist. Ik heb verzaakt, goed begin van het nieuwe jaar... Oeps. De twijfel heeft even toegeslagen. Ik weet ineens niet of de combinatie van blauw, paars en roze wel mooi wordt. Of ik toch niet liever een helemaal blauwe wil. Of misschien zelfs wel een rood, roze, bruine Baby Jane. Dat zou raar zijn: geen blauw. Maar ik ben dus nog weer even in denkmodus en pak het later wel weer eens op. Heb toch genoeg om handen, niet waar?

7 opmerkingen:

 1. Wat mooi!!
  Oh ik ben net zo'n twijfelkont. Ik heb het bij mijn dear jane ook steeds. Had ik hem niet helemaal blauw moeten maken of toch rood....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sjoukje, heb inderdaad je DJ blokje wel gemist......Maar dit is ook erg mooi. Zelf ben ik niet zo'n fan van applicatie en probeer dat in de DJ ook te omzeilen door het patroontje een beetje aan te passen. De ronde vormen lukken me wel maar zodra er scherpe puntjes om de hoek komen raakt mijn geduld gauw op :) Veel plezier met de volgende blokken! Groetjes, Nadia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alweer een prachtig plaatje. De stof voor de blauwe blaadjes is zo ook zo mooi!

  Tja, lastig kleuren kiezen. Er zijn zoveel opties. Je kunt ook wat kleurcombinaties uitproberen. Een paar verschillend gekleurde blokken maken. Dan combinaties zoeken die je mooi vindt. Of misschien meer dan 1 quilt maken?? ;-

  Grtjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het roze in je AWS blok is erg mooi. Gezellig om met een hele groep deze quilt te maken. Maar even goed nadenken hoe je verder gaat met je DJ. Het is een hele grote quilt, zou zonde zijn als je het halverwege niet mooi meer vindt. Succes met dubben.
  Groetjes, Brigitta

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi blok heb je gemaakt !
  Denk nog even rustig na over de kleur, t'is jammer van deze quilt als je de kleuren straks niet zo mooi vind.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heel mooi blokje. Je kunt zien dat de stofjes met zorg zijn uitgekozen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.