zaterdag 28 februari 2015

Lekker uitwaaien

Vorige week zaterdag heb ik quiltclub in Earnewâld gemist. Ik was niet thuis, we waren lekker een weekendje aan het uitwaaien op Ameland. Maar ik had de lapjes mee, dus tussen de demonstratie van de paardenreddingsboot en een strandwandeling heb ik de start gemaakt voor blok 6. Het is geen moeilijk blok en dat appliceren van de puntjes heb ik inmiddels ook wel onder de knie, dus met wat dagen voorjaarsvakantie erbij was dit blok alweer voor elkaar. Nog drie weken voor het volgende blok, tergend!
Wat wel uitdagend aan dit blok was, was de binnenste cirkel appliceren. De rand bestaat uit verschillende stukjes, dus het is een hele klus om dat mooi en vooral rond naar binnen te krijgen. Daarna mocht ik nog wat leuke bloemetjes uitzoeken voor broderie perse in het midden.
Ik gebruik daar stof voor van Dutch Heritage van Petra Prins en die heb ik op vlieseline gestreken. Vervolgens knip ik de gewenste motieven uit en die zet ik met een festonsteekje vast op de stof.

In de AWS worden de blokken op de punt geplaatst en bestaat de rand uit halve blokken. Die halve blokken worden weer gevuld met broderie perse en die van mij gaan er zo uitzien. Met de stof van Dutch Heritage kan ik erg mooie boeketjes maken. Omdat het wel veel werk is en het me saai lijkt alleen maar broderie perse te doen, maak ik af en toe een half blok, dit is de tweede. Kan ik bovendien beter een inschatting maken of ik voldoende stof van Dutch Heritage heb.

En ik noemde het al, de quiltclub gemist voor een weekend Ameland. Er zijn slechtere redenen denkbaar. De voorspelling voor het weer was eigenlijk erg slecht, maar eenmaal op het eiland viel het ontzettend mee. Het regende wel, maar dan vooral 's nachts. Zaterdag was het buiig, maar met Buienrader in de aanslag konden we de hoosbuien vermijden.

En slechter weer kan wel fantastische plaatjes geven...! Hier lopen we terug door de duinen. Terwijl we op het Noordzeestrand waren, regende het in Hollum en op deze foto regent het op zee. We hebben maar een beetje meegekregen. 

Maar ondanks dat we niet natgeregend waren, hadden de jongens wel natte voeten. Ze hadden zich beiden door de golven laten verrassen. Maar door de skisokken die ze aanhadden, kregen ze er kennelijk niet heel veel last van (wel nat, maar niet koud en schurend), want ze hebben er nooit over geklaagd.

Onze border collie Rjukan van bijna 10 jaar was ook mee. Hij vond het fantastisch op het strand en gedroeg zich als een jonge hond. Hij hield de vrij pittige wandelingen ook gewoon vol. Het scheelde natuurlijk dat het lekker fris was, 's zomers heeft hij altijd snel last van de warmte.

Nu jullie iedereen gezien hebben, ook nog even een fotootje van mij. Aangezien ik meestal de fotograaf ben, is het een selfie. lekker scheef gemaakt. Maar ik was er ook bij, dat wilde ik alleen ook even in beeld duidelijk maken.

Wat heb ik van Ameland genoten. Ik houd van de zee, van de ruimte, van het afwisselende landschap. We verbleven in Hollum, in de State Klaver Vier, een boerderij waarin meerdere vakantieverblijven zijn gemaakt. Het was meer dan uitstekend, heel goed verzorgd en heel schoon. De pizzeria in Hollum is overigens ook een aanrader. Lekker dik belegde pizza's en een paar originele: ik had een pizza met als topping carpaccio met rucola, parmezaan en pijnboompitjes. Mjammie! Voor- en hoofdgerecht in één. 
Ik denk dat we volgend jaar weer naar Ameland gaan, we zijn nog lang niet uitgekeken.

5 opmerkingen:

 1. Het was dus letter UITWAAIEN. Wij zaten die week in Cadzand Bad, maar hadden veel regen. Jammer, maar het is niet anders. Leuk dat we een foto zien van dichtbij en hoe je er nu uitziet. Maandag zeker weer een gewone week, neem ik aan. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi blok is dat geworden, fijn zo samen een heerlijke week vakantie.
  Morgen maar weer een goede werk week
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi blok geworden en een fijne vakantie
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooi blok en wat hebben jullie een heerlijke vakantie gehad.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.