zaterdag 14 maart 2015

Sylvia's Bridal Sampler af!

Onze slaapkamer ziet er een heel stuk kleurrijker uit! Sinds gisteren ligt de Sylvia's Bridal Sampler gequilt en gewassen op het bed. Wauw, af!

Het wassen vond ik uiteraard doodeng. Er zitten vrij uitgesproken kleuren in de quilt en ook veel wit. Ik heb geen enkele stof voorgewassen, dat levert zo ontzettend veel werk op, dat ik toch maar gewoon het risico neem. Dus een heel pakje Colourcatchers erbij in de machine, wat geen overbodige luxe bleek: donkerpaarse doekjes kreeg ik terug. Maar met mijn quilt was er niets aan de hand, gewoon prachtig gelukt, alle potlood (2B) die ik gebruikt had om quiltlijnen aan te geven er ook gewoon uitgewassen. Ik ben blij!

Zo ziet de rand eruit, eerst een witte stof met bloemen, daarna een smal rood randje en een wat bredere donkerblauwe, en in die kleur is ook de bies gemaakt. Ik heb in elk blok vier ovalen gequilt, zogenaamde orangepeels en die zitten dus ook in de witte rand weer gequilt, op deze foto duidelijk zichtbaar.
Eerst was ik de donkerblauwe rand niet van plan, maar ik was toch niet tevreden over hoe het eruit zag. Je moet kennelijk geen lichte rand gebruiken, ook weer geleerd. De blauwe rand heb ik aangezet terwijl ik de quilt al gedubbeld had, dat werkte gelukkig ook.

Hier een fotootje van de achterkant met daarop het label (helemaal geïnspireerd op de leuke Stonefieldsblokjes die ik overal in Blogland zie), waarin mijn naam en het jaar geborduurd is.


Dan een laatste foto van de blokjes. Ik ben stiekem best wel trots op mezelf, dit was een hele klus!

16 opmerkingen:

 1. Prachtig geworden zeg!
  Daar mag je terecht trots op zijn. Lekker gevoel he als er weer iets af is?

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk gevoel! Maar ook wel een beetje leeg gevoel...raar hè!

   Verwijderen
 2. Hij is PRACHTIG geworden gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je P*R*A*C*H*T*I*G*E quilt, hij is super mooi ! ! !

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een pronkstuk echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is het een mooie quilt geworden. Prachtig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, je mag zeker trots zijn op je zelf. Wat een plaatje is het geworden. Prachtig en die blauwe rand eromheen als laatste is ook heel mooi. Ligt die voor de sier op bed, of wordt het ook een warm houder??/ Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Op het moment vind ik het niet zo koud, dus nu alleen maar voor de sier. Bij koudere nachten absoluut ook een warmhouder, er zit een katoenen vulling in, dus da's wel lekker.

   Verwijderen
 7. Wauw, hij is prachtig geworden. Je mag met recht trots zijn op jezelf.
  Grtjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij is prachtig geworden en staat fantastisch zo op bed! Wat fijn hè als iets af is, genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super, super, supergeweldig mooi is jou sbs, ik ben positief jaloers op je resultaat, dit is een waar kunstwerk, mijn complimenten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, hij is mooi geworden!! Daar mag je zeker trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.