zondag 19 april 2015

AWS: blok 7, bloemenmand

Blok 7, applicatie en broderie perse. Ik keek al de hele tijd uit naar dit blok, het leek me zo leuk om boeketjes te maken met geknipte en geappliceerde bloemen en dat was ook absoluut het geval! De vaas staat hier scheef, maar de blokken komen in de eigenlijke quilt op de punt te staan, dus dan wijst alles keurig naar boven. Ik had in eerste instantie allemaal roze knoppen met rode bloemen, maar dat deed het 'm niet, dus weer aangepast naar wat blauwe bloemetjes erin en ook wat beige knoppen. Zo is-ie goed, ik ben helemaal tevreden. Ik heb bij de rode bloemen de roze knop erin nog met een festonsteekje wat duidelijker gemaakt. Ook de bovenrand van de vaas heb ik met een donkerblauw festonsteek nog wat aangezet, maar dat is op de foto niet zo goed te zien.

Di mooie blok is van mijn moeder, geheel anders door de kleurkeuze en andere bloemen, maar minstens zo mooi. Ik vind het heel bijzonder om bij deze quilt te zien hoezeer stof- en kleurkeuze je quilt maakt. Gisteren bij quiltbee zag ik dit blok in een mooie paarsroze uitvoering en in het rood op mintgroen. Prachtig allemaal! 
Wat hebben we een heerlijke hobby, die bij mij zeer werkontwijkend werkt, maar dat is denk ik juist erg goed voor me. In het weekend hoor je toch ook niet te werken?! Alleen aan de lapjes dan.

2 opmerkingen:

 1. ik vind ze allebei mooi zeg!
  die van jou daar word je vrolijk van en die van je moeder straalt meer warmte uit vind ik. maar als ik moest kiezen wist ik niet welke ik de mooiste vond...
  gelukkig is dat niet aan de orde
  werk maar lekker verder aan je lapjes, als je het tenminste altijd kunt laten om het alleen in het weekend te doen...;-) weekendjob dus zogezegd...?
  groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.