zaterdag 13 februari 2016

Dear zaterdag

Blokje E10
Wat heerlijk zo'n zaterdag, waarop je eigenlijk niets hoeft. De boodschappen zijn al in huis, het huishouden is redelijk aan kant, geen verjaardagen waarvoor we op visite gaan of visite ontvangen, geen sportwedstrijden of andere heel leuke dingen, maar waardoor je wel van huis bent. Een heerlijk zaterdagje thuis. De kinderen kunnen daar ook enorm van genieten. Als ze horen dat we eigenlijk niets hoeven, wordt de dag direct tot pyjama-dag uitgeroepen en lopen ze ook serieus de hele dag in pyjama rond. Het mag van mij, die pyjama is voor hun het ultieme symbool van het even niets hoeven en hij zit ook nog lekker. Zelf loop ik niet in mijn pyjama rond, hoor. Ook zonder symbool kan ik me heel lekker voelen bij zo'n niets-hoeft-zaterdag.

Blokje F10
Nadat ik vanochtend met de kinderen had ontbeten en de krant had doorgespit, kwam de snijmat op tafel. Weer wat blokjes tekenen. De afgelopen week had ik veel genaaid, er zit weer behoorlijk wat in elkaar en ik moet natuurlijk ook weer voorraad voor de komende week hebben. Als ik een drukke dag heb gehad, komt bij mij de snijmat niet zo snel op tafel, dan moet ik eigenlijk zo mijn werkje moeten kunnen pakken. Vandaar dat ik vaak in het weekend de portie voor de komende week voorbereid. Erg leuk. Ik heb weer twee Dear Jane blokjes getekend en een paar blokken voor Starry Night, de quilt voor oudste zoon. Die quilt wordt waarschijnlijk toch weer anders dan wat ik jullie donderdag heb laten zien, maar dat komt op een later moment, als ik het allemaal wat zekerder weet, wel weer in beeld. Zoonlief was wel enthousiast, maar ikzelf eigenlijk niet zo. Zeker van de foto op mijn blog niet. Normaal gesproken kan ik best wel blij worden van wat ik voorbij laat komen, maar dat gevoel bleef bij deze foto wat achterwege. Te druk, te rommelig door alle stoffen en kleuren. Hmmm. Ik heb er een poosje over nagedacht en heb nu volgens mij een alternatief plan. Maar dat moet eerst nog wat meer vorm krijgen voordat ik het hier zal tonen. Het komt, het komt.

Blokje G10
De zaterdag is lekker nog niet om. Nog een paar uurtjes heerlijk fröbelen. De kinderen zijn met strijkkralen bezig,  af en toe moet ik wel even wat strijken. Manlief wilde wel koken (spinazie-fetataart, mjam!) dus ik heb nog wat tijd te gaan. Leve de vrije zaterdag! Dear zaterdag!

1 opmerking:

  1. Heerlijk zo'n pyjamadag :-) Jouw blokjes zijn weer prachtig.
    Grtjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.