donderdag 22 december 2016

Gezegende kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Het is alweer bijna kerstvakantie! We hebben drukke weken achter de rug, met allemaal leuke maar ook lastige dingen op het werk en eigenlijk hetzelfde thuis. Oudste zoon had een boekpresentatie en een spreekbeurt, binnen twee weken, en omdat hij nog maar 9 is, komt een portie van de organisatie daarvan wel bij ons neer. Hij en wij waren ook druk aan het oefenen voor een pianovoorstelling , maar daar hebben we vanaf gezien. Hij heeft totaal geen plezier meer in het spelen, elke avond is het oefenen een strijd. Dat is niet de manier waarop je met muziek moet omgaan, denk ik. Hij is nu eerst gestopt met pianolessen, vanmiddag zijn laatste les waarin hij zijn lievelingsliedjes nog een keer met de juf speelt. Hopelijk start hij er ooit weer mee - of met een ander instrument. Als ik naar mijn broer kijk, die volledig autodidact toch erg muzikaal is, kan dit op elk moment in zijn leven nog. Ik hoop het, muziek is fijn. Jongste zoon moet nog niet zoveel, alleen zijn voetbalwedstrijden zijn 's zaterdags zo ijselijk vroeg. Gelukkig neemt manlief die voor zijn rekening.
Naast al die drukke bezigheden heb ik nog wel tijd gevonden voor een quiltpatroontje van Ellen. Ik was eerst van plan de hele quilt te maken die uit vier blokken bestaat, maar dan zou het een langetermijnproject worden en die heb ik er genoeg. Het is bij dit blok gebleven met een fantasierand erom heen. Dank je wel, Ellen, voor dit leuke patroon! Ik vind de sneeuwman erg vrolijk en heb met veel plezier het blok gemaakt.

Met dit blok wil ik jullie dan ook gezegende kerstdagen en een heel gelukkig nieuwjaar wensen. Wellicht check ik van tevoren nog even in, maar het kan ook best zijn dat ik me in mijn vrije tijd verlies en gewoon lekker spelletjes met de kinderen blijf doen. Of heerlijk ga quilten of borduren. Of dat ene spannende boek in één ruk uitlees. Of... Er zijn zoveel leuke dingen. Ik ben toe aan vakantie!

2 opmerkingen:

 1. Veel herkenbaar ; 0)
  Succes met de laatste dagen voor kerst hoor !
  Erg leuk geworden je ene eerste blok :₩))
  T valt me ook tegen hoeveel werk en tijd er in de blokken en kleine blokjes eromheen gaat zitten ...
  Maar ga maat door tot ie af is ...
  ook goede kerstdagen en 2017 gewenst !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een mooi quiltje geworden en je hebt gelijk hoor ik wil ze wel alle vier maken, drie zijn er klaar en ik blijf bij de vierde steken weer een ufo erbij.
  Voor jou en je gezin ook hele fijne kerstdagen en alle goeds voor het komende jaar.

  Groet Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.