woensdag 22 oktober 2008

Afghan blok 9


Blok 9 is ook weer af. Dit ging eigenlijk best snel, terwijl het een redelijk vol blok is. En er zaten heel veel stiksteekjes in. Ik heb gisteren bijna de hele avond stiksteekjes gemaakt. Toch was dit niet echt vervelend, want ze volgen gewoon de steekjes, dus dat is niet rot borduren.

Ik heb toen 's avonds laat nog even 'Lost no more' opgepakt, de herder die ik voor mijn moeder maak. Is weer heel anders borduren. Het is een pakket van Dimension en ik heb geen idee wat voor borduurdraad zij er bij doen, maar het is niet zulk fijn spul. Het pluist sneller dan dmc en sommige kleuren zijn heel zwak, nadat je ongeveer een halve draad hebt geborduurd, heb je de rest opeens in je hand, zijn de draden opeens doorgesleten. Ik vind dit ontzettend vervelend! Wie van jullie heeft nog meer die ervaring met Dimensions? Verder vind ik het erg mooie pakketten, maar ik vind het wel jammer dat het nooit wat groter kan. Het blijft altijd best wel klein en als het borduurpatroon een keer wat groter is, nemen ze een fijnere stof. Ik houd toch meer van het wat grotere werk.

7 opmerkingen:

 1. wat wordt de afghan toch mooi he!

  met dimensions pakketten heb ik geen ervaring maar zou het anchor kunnen zijn want dat vind ik ook geen fijne garens!

  groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,

  ik ben Wendy vanuit België, prachtig werkje gaat dit toch worden hoor.
  Zelf borduur ik ook heel graag en mijn favoriete merk is dan ook Dimensions omdat ik ze persoonlijk heel mooi vind en enorm gedetailleerd. Het is wel een feit dat de draadjes in die pakketten wel vlug pluizen, maar heb geen idee welke garens erin zitten. Zij gebruiken hun eigen nummering.

  Groetjes vanuit België,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat wordt je afghan mooi!

  en in de demensions pakketen zitten *** draad! ik heb het ook al eens gehad met een pakket brr.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je afghan wordt erg mooi. Heel leuk elke keer zo'n blok erbij.

  Zelf heb ik al heel veel Dimensions pakketten geborduurd. De ontwerpen vind ik erg mooi, maar de patronen zijn idd erg klein.
  Van pluizende garens heb ik nog geen last gehad, wel dat de draden erg kort zijn en ik meestal wel tekort kom.

  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je afghan wordt echt super!

  Ik ben zelf ook geen fan van het Dimnensions garen, pluist inderdaad erg snel en ik heb ook welleens gebroken draden.

  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die afghan vind ik ook errug mooi worden !
  Dimensions heeft werkelijk schitterende pakketeen, maar het garen is inderdaad niets, en ik vind het altijd zo hinderlijk dat er geen nummers bijstaan, die moet je er zelf maar bijzoeken.
  niet handig als je iets nog een keer wilt maken .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Wendy 2: Dimensions heeft wel nummers bij het draad staan, maar dat is dan hun eigen nummering. Met een conversietabel, die bij Jacquelines club staat, bij de links, kun je de dmc nummers erbij zoeken. Dat doe ik nu ook voor een borduurpatroon.

  Groet,
  Sjoukje

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.