zaterdag 25 oktober 2008

Opgeruimd

Vandaag heb ik al mijn draadjes eens opgeruimd. Vroeger, voordat ik aan zo'n 10 werkjes of zo tegelijk werkte, had ik mijn draadjes per project gesorteerd. Dat kon ook prima, omdat ik hooguit aan drie verschillende dingen werkte. Maar nu kan het echt niet meer. Ik had dan twee dozen met in elke doos voor twee projecten draadjes en dan nog twee dozen met de rest. En natuurlijk heb je voor verschillende werkjes dezelfde kleuren nodig, dus dan wordt het nog ingewikkelder.
Voortaan staat alles op volgorde en werk ik dus met vier dozen voor elk project. Dus ik kan het niet meer naast me op de bank zetten, maar het moet voor me op tafel. Maar dat is hartstikke goed voor mijn buikspieren, dus ik zie nog geen enkel bezwaar! (...)
Wat ik wel vervelend vond, is dat ik veel garen heb weggegooid... Ik wist het wel, maar ik heb het altijd weggestopt... tussen mijn borduurgaren zat veel niet DMC-draad. Nu ben ik niet heel discriminerend ingesteld, maar ik werk eigenlijk alleen maar met DMC. Ooit, toen ik net begon met het zelf samenstellen van pakketten, had ik het verschil tussen Anchor en DMC niet zo in de gaten, dus toen heb ik dat in Anchor geborduurd. Ik vond de naam mooier, geloof ik. (Waar je al op kiest!) Verder is er heel veel borduurdraad bij mijn schoonoma vandaan gekomen. Zij kan het niet meer vanwege haar ogen. Zij had alles genummerd, maar kennelijk ook niet alleen maar DMC. Dus nu een stuk of 30 bobbins met garen weggegooid. Ik zou het nooit gebruiken, maar jammer is het wel, mijn dozen lijken stúkken leger! Maar toch, opgeruimd staat netjes, nu is er plek voor meer.

1 opmerking:

  1. niet weggooien, op Marktplaats zetten, wie weet maak je er nog iemand blij mee !
    ik merk de laatste tijd wel dat de kleuren van DMC af en toe flink veranderd zijn door de jaren, soms erg vervelend !

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.