vrijdag 31 oktober 2008

No late knight snacking


Het borduurwerkje voor de verjaardag van een vriendin van mij, is af. Ruim een maand van te voren, mooi op tijd. In eerste instantie was ik van plan om de draak paars te maken, omdat dat haar favoriete kleur is, maar de kleuren groen die het patroon aangaf, vond ik toch wel erg mooi. Ik heb wel een paar dingetjes anders gedaan. In de 'kam' van de draak (hoe noem je zoiets?) heb ik gouddraad meegeborduurd. Ik had dat nog liggen van een Dimensions-pakket en dit is heel fijn spul (in tegenstelling tot hun gewone draad dus). Dit breekt niet af en je kunt het zo met een andere kleur mee borduren. In de elleboog- en kniekappen van de ridder heb ik het ook gebruikt. Volgens de patroon moest je daar iets met Kreinik-garen doen, maar dat heb ik helemaal niet in huis. De letters en de pluim op de helm van de ridder moesten in DMC 815, een soort donkerrood, maar ik vond dit leuker, ik heb het in een variationkleur geborduurd. Het is, denk ik, geen dmc-variation, want ik had dit al jaren in huis, ooit in een handwerkwinkel gekocht. En het zit op een bobbin, en daar heb ik nooit opgezet wat het precies is. Jammer, inderdaad... Maar dit ziet er erg leuk uit, vind ik zelf. Nog even een sopje, strijken, en dan in een lijstje. Cadeautje klaar!

O ja, Sanderijn, bedankt voor je mooie kaartje voor m'n verjaardag gisteren! Ik vind die serie van Pooh ontzettend leuk! Ik zal je ook nog het patroon van deze draak opsturen, kun jij hem voor Jos maken.

5 opmerkingen:

 1. O, je draak is echt heel erg gaaf! Wat een leuk cadeau. En nog gefeliciteerd met je verjaardag!

  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Graag gedaan hoor! Ik vind die kaartjes ook allemaal zo lief! De draak ziet er goed uit. Het blijft een goede grap, en ik kijk uit naar het patroon!

  Groetjes Sanderijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die is heel leuk gedaan hoor!!! Ben zelf ook volop in mijn borduurperiode en ga nu een gans weekendje niets anders doen of borduren, ik kijk er echt naar uit.

  Groetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sjoukje,
  Alsnog van harte gefeliciteerd!
  En wat is de draak leuk zeg! Gezellig! Soms is het inderdaad leuk zelf een variatie op een patroon te maken.
  Toevallig heb ik zelf Kreinik garen besteld laatst,voor een werkje waar ik mee a/d slag ga... ben benieuwd hoe dat gaat bevallen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.