zondag 23 november 2008

Leap froggie


Toen ik 'Lost no more' weer even zat was, heb ik Leap froggie weer opgepakt. Tussendoor -eigenlijk een beetje uit schuldgevoel- Paddington afgemaakt, maar toch ook veel aan Leap froggie gedaan. Dus vandaar dat ik op deze mooie (nou ja, koude en natte) zondagmorgen even een update geef van de werkzaamheden!

Ik heb de deur helemaal afgemaakt. Met een beetje vertraging, want sommige kleurtjes had ik niet in huis. Mijn moeder is ook met een borduurwerkje bezig en leent wat kleurtjes van mij. Kan natuurlijk best, maar soms is het een beetje vervelend. Ik kan ook niet zeggen dat ik bepaalde kleuren op het moment helemaal niet gebruik, want ik ben met tien verschillende werkjes bezig. Maar afgelopen vrijdag weer even mijn kleurtjes teruggekregen en dus de gaatjes opgevuld. Om een beetje het overzicht te houden, zet ik altijd een kruis door een vlak van 10 bij 10 kruisjes als het helemaal gedaan is. En op die manier doe ik ook sneller de confettisteekjes in zo'n vlak, want het is toch leuk om een vlak af te ronden. Ik ben dit gaan doen, nadat ik eens wekenlang alleen maar confettisteekjes deed, want alle grote vlakken in drie bladzijden had ik al gedaan. Dan moet je echt op zoek naar de ontbrekende steekjes en eigenlijk verandert er niet echt wat aan je werk. Niet zo leuk dus, voortaan voorkomen. Zo heeft elk werk wel weer zijn moeilijkheidjes. Hier zijn het niet de stiksteekjes, want die komen in HAEDs gewoon niet voor, maar hier zijn het de confettisteekjes. In een ander werk zijn het weer de vele driekwartsteken.

Maar toen de deur af was, ging ik verder met de andere helft van de steel van de paddestoel en een oranje steen. Op de oorspronkelijke tekening is die steen best wel flets, maar in het borduurwerk is hij best bijzonder. Mooi werkje dus, ik heb er erg veel lol in.

6 opmerkingen:

 1. Mooi hoor, je begint nu echt een idee te krijgen van het geheel! Ik streep zelf nooit iets af op een patroon, maar werk dan ook niet zozeer bladzij voor bladzij alswel onderwerp voor onderwerp. Ik heb alleen geen idee wat confettisteekjes zijn???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel erg mooi die leap froggie! ik heb ook een heleboel HEAD patronen waaronder ook deze. ik ben ook met een head bezig en streep ook elke keer een hokje dat af is weg voor het overzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk wordt deze zeg, je wordt meteen vrolijk van al die kleurtjes !
  ik heb al even gekeken op 123stitch, maar oei, die hebben veel te veel wat ik leuk vind !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke kleurtjes. Ik heb ook het eea van Head liggen, maar nog nooit één gemaakt. In de patronen van Golden Kite zitten ook veel confetti-steekjes. Ik heb daar wel een beetje een hekel aan, want het borduurt niet lekker door. Daarom maak ik ze altijd meteen als ik er eentje tegenkom. Afstrepen doe ik ook zodra ik een steekje gemaakt heb, anders is er met dergelijke patronen niet meer uit te komen.
  Ben benieuwd naar je vervolgfoto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben weg van de kleuren van Leap Froggie! Het wordt erg mooi, de kleuren lopen prachtig over in elkaar. Regenboogachtig effect,geweldig!
  Groetjes Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi zus,

  Ik heb voor margriet ook een kussen aangevraagd, het komt vandaag op de site als het goed is.

  liefs grietje

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.