zondag 16 januari 2011

Kerstsok "A treasured wintertime"

Het huis van de eerste kerstsok staat er eigenlijk op. Ik heb al een paar stiksteekjes gedaan, maar het merendeel nog niet omdat de contouren sowieso nog niet kunnen zolang ik de achtergrond nog niet heb. De breedte van de sok is al volledig. Rechts eindigt het met de boom en links zijn de steekjes naast de lantaarn ook al tot de rand geborduurd.

Ik heb van dit borduurwerk alleen het patroon kunnen bemachtigen. Ik wilde wel het hele pakket, maar dat was niet meer te koop. Gelukkig had iemand het patroon ingescand, dus zo heb ik het ontvangen. Maar het is oorspronkelijk een Dimensionpakket en die werken met andere kleurnummers. Dus ik heb alles omgezet naar DMC, ik hoop dat het eindresultaat er ook mag zijn. Dimension werkt heel vaak met gemengde kleuren en met halve steekjes met meerdere draden. Het ziet er mooi uit en het werkt supersnel. Toch houd ik het allermeest van gewoon kruisjes, 18 count, met twee draden, zoals ik mijn HAEDs. En gelukkig heb ik die er ook altijd naast!

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuk huisje! Je hebt al veel geborduurd aan de sok!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die huisjes zien er al heel erg mooi uit. Gelukkig heb je het patroon toch nog te pakken kunnen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi wordt het!
  Zelf heb ik een beetje een hekel aan Dimensions, vanwege dat gecombineer met draden en steken.
  Word dan wel erg mooi, maar borduurt wat lastig.
  De gewone kruisjes zijn ook bij mij favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dit ziet er mooi uit, je zou er zo naar toe willen gaan.
  Succes met de rest van de sok.

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moooii , ik heb het ook in mijn voorraad doos maar niet de sok !! Ben benieuwd om het verder te zien groeien , ik ben wel een grote fan van Dimensions :))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij wordt heel erg mooi. Zelf heb ik het pakket liggen en vind juist al die hele en halve kruisjes, het mengen van kleuren en het gebruik van verschillende draaddiktes een echte uitdaging. Het laatste zorgt ook voor diepte in het werk. Wel hebben de Dimensions paketten vaak te weinig garen in hun pakket en zijn deze garens naar mijn mening van mindere kwaliteit dan van DMC.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow - awesome stitching on both of these!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooooooo wat wordt deze mooi zeg. Tja, die steekjes zijn soms heel vervelend, maar het resultaat is wel heel erg mooi.
  Groetjes,
  Amarins

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.