zaterdag 10 maart 2012

Glas in lood iets verder

Alweer een stukje verder en het wordt best leuk. Toch is glas-in-lood geen favoriete techniek: de stofjes trekken en plooien wat en ze piepen continu onder de biaisband weg. Ik heb de naadtoeslag net iets te krap geknipt, vermoed ik, maar dat steekt toch best wel nauw bij dit werkje. De biaisband boven het groene blad zit bijna vast, daarna moet er nog één onder. En daarna wordt er een rand om het hele werkje heen gezet, waardoor het echt een raamidee krijgt. Maar dat stofje heb ik dus nog niet laten zien, dat wordt een verrassing voor wat later.

Ook weer nieuws op het Sjoukjes Eerste Sampler-front.
Ik had jullie foto's laten zien van de blokken met de tussenbanen. En van de flying geese. Maar de gansjes schieten maar niet op en dan is dat erg frustrerend als je er 108 moet maken. Ook bedacht ik me dat een patchworkrand voor mijn toch al erg bonte eerste probeersel wel erg ... tja... BONT wordt. In overleg met mijn moeder (die nu ook echt oog voor quilts en kleurgebruik begint te krijgen en bovendien mijn werk kent) heb ik toch besloten voor een gewone rand. In mijn voorraad had ik nog net genoeg paars die ontzettend goed bij de tussenbanen past en ik heb ze woensdagmiddag gesneden en ben nu tussendoor bezig om de randen eraan te zetten.
Gisterochtend was ik al even met de kinderen in de handwerkwinkel om een tussenvulling voor de quilt te kopen, maar dat uitje was geen succes. De kinderen waren druk, in de winkel was het druk en de afmeting die ik nodig had (Poly-down twin) was er niet. Alleen de allergrootste maat van meer dan 3 meter was er en dat vond ik toch wat overdreven. Ik heb maar even met Marja van het Quiltkabinet gemaild, hopelijk heeft zij de juiste maat wel op voorraad en kan ik die volgende week met cursus meenemen.

En dan kan ik weer quilten. Ja, want gek, hoor, dat mis ik! Ik heb de afgelopen maanden zoveel gequilt aan mijn vaders quilt dat ik dacht dat ik geen quiltnaald en -ring meer kon zien, maar het is anders. Ik mis het rustig doorpitten, het zomaar even een werk kunnen pakken en dan gewoon aan het werk kunnen omdat het toch nog lang niet af is. Dus ik wil mijn eigen quilt wel af gaan maken, ik mis ook het gevoel van een quilt op schoot en voordat het te warm wordt, wil ik wel graag een eind gevorderd zijn. Want dan heb ik komende winter mijn eigen quilt. Jeeh!

2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.