woensdag 21 maart 2012

Sjoukjes Eerste Sampler wordt gequilt!

Afgelopen zaterdag is het me eindelijk gelukt vulling voor mijn Eerste Sampler te vinden. Ik had weer cursus bij het Quiltkabinet en daar hadden ze wel de juiste maat op voorraad, zodat ik maar een kleine strook vulling overhoud. 's Avonds heb ik de quilt direct gedubbeld, weer gewoon met veiligheidsspelden, want dat is me de vorige keer goed bevallen en dan hoeft dat rijgen tenminste niet. En vervolgens de eerste steekjes gepit en wat was dat weer leuk! Nu een paar dagen later heb ik het eerste blok met de keltische knoop af. Daar heb ik gewoon het biesband gevolgd en op die manier een heel mooi quiltpatroon gemaakt. Nu ben ik bezig met de ster die nu dus ook in de quiltring zit.

Op dit stilleven zie je ook nog het klosje paarse quiltdraad dat ik zaterdag ook bij cursus gekocht heb. Ik zat al een poosje te dubben over de kleur. Ik dacht eerst aan lichtblauw, maar dat had ik al in mijn vaders quilt gebruikt en ik wilde wel eens wat anders. Maar van mijn favoriete merk (YLI) was er geen paars en dat leek me juist zo mooi. En afgelopen zaterdag ontdekte ik in de winkel een heel nieuwe serie YLI, in multicolor. En dat is superleuk. Dit zijn wel vijf verschillende tinten paars die elkaar afwisselen en dat past wel heel goed bij de veelheid aan tintjes die in mijn quilt zitten. Het is ook niet zo dat de quilt er drukker van wordt, want alle kleuren zitten er toch al in. En dat multicolor quilten in wel erg leuk om te doen!

Tijdens de cursus zijn we met applicatie bezig geweest, een techniek waarin ik me nog wel wat meer wil bekwamen. Ik vind het lastig om de randen mooi rond te krijgen, maar dat is gewoon kilometers maken, zoals een zeer ervaren quiltster tegen me zei. En mijn kilometers kon ik direct starten met Sylvia's Bridal Sampler. In blokje A4 had ik al wat geklungeld met applicatie, maar nu in blokje 11 (B1) moeten de hengsels van de mandjes geappliceerd worden. Ik heb nu drie mandjes af, ze liggen op de foto op het blauwe deksel, vanavond volgt het vierde als ik op tijd thuis ben van de vergadering van de kerk.

4 opmerkingen:

 1. Ik vind het allemaal maar erg knap wat je maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een tempo heb je! En mooi ook weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er mooi uit, en dat garen lijkt me helemaal goed voor je quilt.

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat wordt dit schitterend!
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.