vrijdag 9 november 2012

59. Blazing Star

Ik ben helemaal blij met dit blokje, het is zo leuk geworden! In het boek staat een vrij ingewikkelde snijmethode voor de ruiten beschreven. Handig voor mensen die met een naaimachine werken en die naadtoeslag van een kwart inch al op hun naaimachinevoetje hebben zitten. Maar voor handquiltsters zoals mijzelf werkt het niet. Dus ik heb een tekening van het blok gemaakt en daarmee berekend hoe groot het ruitje moest zijn en daarna heb ik er een malletje van gemaakt. Vervolgens 32 kleine ruitjes getekend en geknipt en de ster in elkaar gezet. En het past perfect.

In dit blokje zitten twee van mijn oudste blauwtjes verwerkt. Het middelste blauw heb ik gekocht bij een handwerkwinkel in Heerenveen. Het was in de zomer van 2010 en ik had het plan opgevat om te gaan quilten. Ik had wat boeken uit de bibliotheek gehaald, heel veel gelezen en nu wilde ik het echt gaan proberen. Op naar de handwerkwinkel, waar tot mijn vreugde stapels quiltstoffen lagen. En toen begon het moeilijkste. En ook het leukste: kiezen! Deze blauw ging mee omdat ik het melkwegeffect dat er inzit zo leuk vond en nog steeds vond.
Het lichtblauwe stofje is van mijn tweede aanschaf voor stoffen. Ik had inmiddels ontdekt dat er op het internet ook een wereld aan quiltshops bestaat. Mijn favoriet was en is nog steeds Gelrebloem. Ze hebben heel acceptabele prijzen, veel keus en de foto's van de stoffen zijn goed. Je weet wat je kunt verwachten. Bovendien zijn de stoffen op een logische manier geordend en kun je dus gemakkelijk zoeken. Voor mijn verjaardag heb ik toen een aantal fat quarters uitgezocht en deze lichtblauwe is er één van. Het leuke van stofjes is dat ze vaak in meerdere projecten mee gaan. Dit stofje heb ik ook in mijn eerste quilt gebruikt en ook weer in een huisjesblok dat ik voor de quilt voor mijn oudste zoon gemaakt heb.
Quilt voor mijn oudste zoon? Hebben jullie wat gemist? Dat is nog steeds een project dat zich voornamelijk in mijn hoofd afspeelt, vandaar dat ik er op de blog nog niet zoveel over heb laten horen. Ik wil graag een quilt voor hem maken en daar het thema 'huis'  in verwerken, want dat vindt hij zo ontzettend leuk. En ik vind die huisjes ook zo ontzettend leuk, maar mensen, waar moet ik de tijd vandaan halen? Zoals zo vaak wens ik nog een leven voor mezelf, dat ik naar hartelust kan vullen met quilten, borduren, schrijven, pianospelen, lezen. Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind, ik zou me geen moment vervelen.

5 opmerkingen:

 1. Der Block ist dir sehr gut gelungen.
  Sieht Klasse aus.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi blokjes is dit weer geworden. Je verhaal is ook heel herkenbaar.
  Groetjes en een fijn weekend,
  Jetta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk geworden dit blokje! Zal ik dan toch ook... Ik kan me jouw tweede leven goed voorstellen, ik heb ook zoveel dat ik nog wil doen.

  (Oh en ik had ook zo'n woest plan voor een quilt van de oudste met allerlei dingen die hij leuk vond, en waar hij mee bezig is... voor zoon hoefde het niet zo nodig haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi blok, ik ben dan ook helemaal weg van de lone star quilt, prachtig vind ik hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. via via kom ik op je blog terecht, en dat was maar goed ook, laat ik nou ook met de blazing star bezig zijn ,zo kan ik mooi ff ver gelijken maar die van jou ziet er in het midden perfekt uit oor ,tis mijn eerste quilt ervaring maar het wordt zelf wel beter ,ben gelijk je volger geworden gr mery

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.