vrijdag 16 november 2012

Bouwplaats!

Woensdag zat ik er even helemaal doorheen. Al anderhalve week was ik eigenlijk alleen maar aan het werk. Naald en draad had ik nauwelijks aangeraakt, alleen maar toetsen nagekeken, lessen voorbereid, mentorgesprekjes gevoerd, vergaderd over de meest onzinnige onderwerpen en dan natuurlijk alles wat er thuis op me af kwam: de zorg voor twee bewegelijke jongens, en het huishouden dat met hen en drie huisdieren gepaard gaat. En van al dat werk werd ik niet gelukkiger. Als ik alleen maar werk, kom ik niet aan mijn ontspanning toe: naald en draad. En stofjes. En ik miste ze zo!
Woensdag had ik er geen zin meer in. Op mijn werk heb ik aangegeven dat ik nu even een pas op de plaats moest maken. Met een burn-outgeschiedenis weet ik wel wat de riskante momenten zijn en dit was er één. Nu moest ik rust nemen. En dat deed ik. Woensdagmiddag ben ik letterlijk in de lappenmand gedoken en ik heb deze stofjes voor een log cabin huisjes opgesnord. Donderdag heb ik die laatste toets nagekeken, terwijl mijn moeder voor de jongste zoon zorgde. En vandaag heb ik een dag vrij genomen. Vrij van alles. Alleen wat huishouden gedaan en voor de rest even goed voor mezelf gezorgd. Ik heb drie afleveringen van Masterchef Australia gekeken terwijl ik lekker op de bank met de stofjes bezig was. En het huisje is af. Een goede herinnering aan het voor mezelf zorgen. Nog even een rustig weekend, met morgen de quiltclub en dan kan ik er maandag weer tegenaan!

3 opmerkingen:

  1. Ja, af en toe moet je eens op de rem gaan staan. Het is een leuk huisje geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. je huisje is mooi geworden, ga morgen genieten van je quiltclub en zondag ook lekker rustig aan en ik hoop dat je dan er weer tegen aan kan gaan.

    groetjes Yvon.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.