zaterdag 17 november 2012

Kerstquiltje

Vorige maand kregen we tijdens de quiltclub een patroon voor een kerstquiltje. Het is een lone star, een patroon dat ik erg mooi vind, maar dat ik niet zo goed op heel grote schaal durf te maken omdat kleurgebruik dan nog belangrijker is en daar ben ik nog niet zo goed in. Komt nog wel een keer, ook mijn plannen voor dit moment zijn ambitieus genoeg.
Het patroon voor de ster was 24x24 cm, maar dat werd me wat te klein, ik wilde het als een klein tafelkleedje kunnen gebruiken. Maar zo'n ster vergroot je niet zomaar naar die 30x30cm die ik graag wilde, de maten zijn wat raar.
Gelukkig had ik een patronenboek van Karin Pieterse met 104 patchworkblokken, waaronder deze ster op het juiste formaat. De stofjes heb ik vorige maand bij het Quiltkabinet gekocht en binnen een week had ik het patchwork in elkaar. Het quilten ging ook vlot, het is niet heel dicht gequilt en allemaal in de naad. Wat langer duurde, was de bies. Die vind ik dan weer een beetje saai, maar gisteravond heb ik het afgemaakt.
Dit jaar heb ik twee projecten voor Kerst gemaakt, de kerstsok en dit kleedje. Als ik er nou elk jaar wat bij maak, begint de collectie steeds leuker te worden. Eigengemaakte spulletjes zijn toch het leukst!

7 opmerkingen:

 1. Dat ziet er mooi uit, neem je straks ook een foto als het kleedje mooi ligt te zijn op je tafel?
  Je kan er volgens mij een heel leuk sfeer hoekje mee maken.

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een erg mooie quilt geworden, ik ben dan ook helemaal weg van de lone star.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kerstquilt! Ik vind de bies helemaal niet saai, hij staat prachtig bij je ster en maakt het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Der Adventsstern ist wunderschön.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een erg leuk quiltje! En ja eigengemaakte spullen zijn het leukst! Fijn weekend, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het een mooi kleedje geworden, daar kun je trots op zijn!
  Fijn weekend, groetjes,
  Jetta

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.