zondag 18 november 2012

Zes rijen aan elkaar!

Gisteren tijdens quiltclub zette ik de laatste steekjes om rij zes aan de andere vijf te verbinden. Zestig blokjes nu al! En nog niet eens op de helft, als ik me dat bedenk dan... eigenlijk raak ik niet eens moedeloos. Nog eens tachtig blokjes om met heel veel plezier aan te werken!

Op quiltclub werkten we ook aan een kerstgeintje. Het is een vierkant met op elke zijde een driehoek genaaid. Als je dat op een bepaalde manier zou vouwen, kwam er een ster in. Als je dat vervolgens goed streek, kon je de ster er zo in vouwen en weer uitvouwen. Quiltgoocheltrucje. En een kerstgeintje omdat het met kerststofjes gemaakt werd. Amy, een dame die altijd helpt bij de quiltclub, had twintig jaar geleden in Amerika een lading van die kerststofjes in geslagen en dat was nog altijd niet op. Daar mochten we dit kerstgeintje mee maken.
Ik snap dat jullie nu toch wel nieuwsgierig worden, dus hier even een fotootje:
Het is niet helemaal gelukt, zoals jullie zien. Het zou weer een vierkant moeten worden, maar mijn zijkantjes sluiten niet mooi aan.
Origami met stofjes is toch niet echt m'n ding, vermoed ik.

Verder heeft Sint gisteren ook even inkopen gedaan bij het Quiltkabinet. Op mijn verlanglijstje staan allerlei stofjes, maar het is voor die goede man toch best moeilijk om precies de goede te kiezen. Want dat komt toch best precies. Gelukkig is er een quiltpiet, die Sint zeer behulpzaam is geweest en vol verwachting kijk ik uit naar 1 december als de pakjes voor onze deur worden afgeleverd!

8 opmerkingen:

 1. Helemaal super Sjoukje, wat wordt dit schitterend mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet bijna niets te zeggen: Wat is dit mooi Zeg!!
  Groetjes Marguerite
  Zou ik ooit ook zoiets moois kunnen maken??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dein Sylvia's Bridal Sampler wird Klasse.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wunderschön!!!
  Das Top sieht so toll aus.
  LG Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wordt je SBS mooi. En je bent op de helft knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er heel mooi uit.

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg mooi! Ik heb 'm ook nog liggen, maar die schiet niet zo hard op.... Nu ik 'm hier zo zie, krijg ik wel weer zin om er mee verder te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.