zondag 21 juli 2013

94. Autumn Leave

Ik heb er geen herfstblad van gemaakt. Hoe zou ik dat kunnen, zo midden in de zomer?! Deze tint blauwgroen komt verschillende keren in mijn quilt terug, ik vond 'm voor dit blad heel geschikt. Het blad zelf is gepieced, zoals je ziet. Het steeltje is geappliceerd. Ik ken nu een aantal technieken die ik afwisselend gebruik. Hiervoor heb ik de stof om een kartonnetje geplakt die ik daarna met een blinde steek heb vastgezet. Daarna heb ik de achtergrondstof open gemaakt om het kartonnetje er weer uit te pielen. Dat is best lastig werk. Maar het resultaat is goed. Ik werk ook wel met needle-turn, maar dat vond ik voor het uiteinde van het steeltje lastig, om de hoekjes recht te krijgen.

Verder met mijn vakantieverslag! Op dinsdag was het tijd om naar de Apenberg te gaan. Een soort Apenheul, maar dan bovenop een berg waar de auto vrij veel moeite mee had. Op diezelfde berg ligt kasteelruïne Landskron, dat we tijdens de hele reis als referentiepunt gebruikten: het ligt boven Villach en je ziet het steeds.
De apen waren leuk. Er leven zo'n 150 Japanse makaken op de berg, die dus continu uitzicht hebben op de ruïne. In een groep werden we door de gids door het park geleid.
De apen doen geen kunstjes, maar ze vertonen soms wel uit zichzelf gedrag dat voor kunstjes door zou kunnen gaan.
Voor de kinderen was vooral de speeltuin interessant, waar ze heerlijk in de schaduw in de zandbak konden spelen.
's Avonds kregen we slecht weer, maar toen heb ik in de tent heerlijk aan dit blokje kunnen werken. Wat is vakantie toch heerlijk!

1 opmerking:

  1. Het blok is mooi geworden. Geweldig dat aapje met dat boek op schoot............

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.