zaterdag 9 augustus 2014

Gevuld bloemenmandje


Zaterdagochtend en ik word wakker van de kletterende regen tegen de ramen. Wat een afwisseling, ineens. Het brengt in ieder geval weer wat koelte in huis.
Afgelopen week was een heerlijk zomerse week, waarin oudste zoon volop genoten heeft van de Zomerspelweek die bij ons in de buurt georganiseerd werd. Hij bouwde een hut, deed speurtochten in het bos, trad op als rockartiest... Hij heeft zich enorm vermaakt. Jongste zoon was enkele dagen naar mijn moeder, waar beiden erg gelukkig mee waren: ze hebben een goede tijd gehad, samen!

Ik gebruikte de tijd om het een en ander voor school in orde te maken. Doordat we in steeds meer klassen met de iPad werken, moet je materiaal daar ook bij passen. Ik ben dus altijd aan het denken in mogelijkheden. Afgelopen week heb ik bedacht hoe je een blog zou kunnen gebruiken als leesdossier.  Ben benieuwd hoe de leerlingen het vinden.
(Weet iemand toevallig of je op de iPad zonder bijzonder app een foto in blogger toe kunt voegen?)

En natuurlijk heb ik veel tijd besteed aan mijn handwerk! Het bloemenmandje staat er nu in z'n geheel op, met alle blaadjes, alle besjes en met bodem. Het is een kleurrijk geheel geworden! Voordat dit midden van de medaillonquilt klaar is, moet ik nog zestig blaadjes als rand om de mand appliceren. Doen we zo 'even'!

Nu werk ik weer even door aan de Pi and Square quilt. En gisteren heb ik ondanks de warmte in huis weer het quiltwerk voor Sylvia's Bridal Sampler op schoot genomen. Inmiddels zijn er toch weer tweeëneenhalf blokje doorgepit. En zo gaan we gewoon door!

Nog een week vakantie. Eigenlijk hoop ik zoveel te quilten dat ik er daarna even genoeg van heb en al mijn aandacht en tijd aan de start van het schooljaar kan besteden. Ik ben benieuwd of er een grens aan mijn quiltmojo zit!

4 opmerkingen:

 1. This is amazing. Looks fantastic with the fabrics you used.
  Greetings Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De bloemenmand is prachtig mooi
  Fijne Zondag
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig bloemenmandje, ik kan je helaas geen antwoord op je vraag geven maar volgens mij is het wel mogelijk als je de foto's in de cloud hebt opgeslagen. dit heb ik wel een s opgevangen maar ben een beginner op een oude gekregen I-pad. Geniet nog even van je weekje vakantie. groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie dingen maak je! Dit bloemenmandje vind ik prachtig, maar er is nog veel meer moois te zien op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.