zondag 17 augustus 2014

Herfst?!

Hebben we - zonder dat ik het wist - twee maanden overgeslagen en zitten we nu ineens midden in de herfst?! Het regent, het waait, het is koud! Doet me overigens best wel denken aan die eerste week van onze vakantie in de Ardennen, maar toch. Het is augustus!
Het weer doet mee met mijn stemming. Die is ook een beetje herfstig, want morgen begint school weer. Het is niet dramatisch, maar ik heb wel erg genoten van al die tijd die ik ineens voor mijn hobby's had. Van het rustig wakker kunnen worden, het huishouden op een iets rustiger tempo kunnen doen. Van het zien spelen van de kinderen, die zich in het algemeen opperbest vermaakt hebben.
Het is weer voorbij.
Morgen hebben we eerst drie vergaderingen achter elkaar. Dinsdag starten de lessen.
De afgelopen twee weken ben ik ook al zeer geregeld met school bezig geweest. Ik heb het nodige materiaal al voorbereid. Donderdag was ik ook al een middag op school. Maar nu gaat het weer voor het echie, nu begint de periode van hardlopen weer.

Maar vanmiddag nog even genieten van gewoon zondagmiddag. Er is nog geen nakijkwerk, de lessen zijn voorbereid. Dus ik ben wat met lapjes aan het prutsen (goh, doe ik anders nooit?) en manlief zit met een boek op de bank. Het voelt nog een beetje als vakantie.
De herfstvakantie, dat dan weer wel.

P.s. De foto is van deel 4 van Pi and Square. Ik ben nu op 2/3 van de quilt!

6 opmerkingen:

 1. Ja dat valt niet mee om weer in het keurslijf te moeten, ik ga zelf mijn 40 ste (full Time) werkzame jaar in en geloof me die 37 uur per week gaan zwaar wegen. Nog maar 7 jaar zullen we maar monter zeggen. Ben nu gelukkig nog redelijk gezond maar wat zal de toekomst brengen. Jij in ieder geval heel veel sterkte morgen en het zonnetje komt vast nog wel even terug. voor nu ga ik maar even een vestje aandoen.

  Groeten van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werk ze dan morgen maar weer, zal toch wel weer leuk zijn toch. En over 10 weken is het echt herfstvakantie.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met de opstart! Als je eenmaal weer aan de gang bent is dat vast ook weer lekker..ritme, regelmaat...Hier hebben we nog 2 hele weken voor ons liggen...wat een heerlijkheid! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt herfst hier. Het is goed weer om met een kopje thee blogjes te lezen. De pi en square blokken worden prachtig. Leuk om te zien hoe je de blokjes van het patroon combineert met andere blokjes. Zo wordt het een unieke en o zo prachtige quilt.
  Grtjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook het gevoel dat de herfstvakantie voorbij is en niet de zomervakantie. Gek hé dat we de enige dag nog half naakt lopen en de dag erna willen we de verwarming er wel bij aan doen. Succes morgen met de start van het nieuwe schooljaar. Je blokjes worden ook weer heel mooi.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben heel benieuwd naar het totaalplaatje straks! En ja, het is erg herfstig. Mara het was ook al heel vroeg lente hè?!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.