dinsdag 24 maart 2015

Dubbelen van Pi and Square

 Ik had het jullie al verteld: zaterdag kwam er een extra tas mee terug uit het Quiltkabinet, één die voornamelijk gevuld was met vulling. Ik koos voor de 80/20, dus 80 procent katoen en 20 procent polyester. Het quilt heerlijk en het heeft net iets meer body door de polyester. Het voelt wel natuurlijk en het krijgt ook wat meer gewicht dan alleen polyester. Bij het Quiltkabinet verkopen ze vulling vanaf de rol, wat heerlijk is, want dan heb je er nauwelijks vouwen in en zeker geen bobbels. Die vouwen wilde ik er ook niet in krijgen doordat ik het te lang in een plastic tas bewaarde, dus ik ben zondagmiddag direct aan het dubbelen geslagen. De kinderen waren eerst even in verwarring: ze dachten dat ik een tent voor hen bouwde. Maar helaas, jongens! De grote tafel was nu even voor mij.
Ik dubbel niet ingewikkeld, het is meestal ook niet nodig. Door mijn kruis van satéprikkers op de tafel kan ik het middel precies lokaliseren en dat heb ik ook op de lagen gemarkeerd. Door zware boeken op de hoeken blijft het goed liggen. Daarna met veiligheidsspelden vastzetten. Het werkt als een tierelier en ik hoef niet op de knieën.


Tussendoor natuurlijk ook even een kopje thee, uit mijn nieuwe Bunzlauer mokjes. Vorige week had ik mezelf er vier cadeau gedaan, ik zat er al zo lang verliefd naar te kijken. Ik ben er zo blij mee! Dit Poolse aardewerk is handbeschilderd en bestempeld en elk mokje ziet er zo gezellig uit. 
Wat een heerlijke zondagmiddag was dat. Nu moet ik me echter weer even losrukken van werkontwijkend gedrag en weer braaf aan mijn nakijkwerk gaan doen: vijftig betogen nakijken voor Vwo 6. Jeeh!

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er inderdaad makkelijk uit, jou manier van dubbelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aha... veiligheidsspelden! Dat ik daar zelf niet op kwam!! Ik heb braaf zitten rijgen! Gelukkig niet zo'n groot project als dat van jou! Ik doe het eerst nog maar in het klein... Binnenkort een blogje er over!

    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.