zaterdag 23 mei 2015

Blok 8 AWS

Heerlijk: Pinksterweekend! Net dat dagje extra maakt een weekend zo ontzettend fijn. Vandaag hebben we wel een drukke dag gehad. We hebben verschillende fietsenwinkels bezocht om uiteindelijk te slagen bij de derde. Oudste zoon was zijn 20 inch-fietsje echt ontgroeid en maakte nu in een keer de sprong naar een 26 inch. Het past net, hij fietst er al heel goed op. Nu kan jongste zoon ook op een wat grotere fiets, de 20 inch is nog in prima staat. Maar ook ik had een nieuwe fiets nodig, mijn fiets heeft in de afgelopen jaren toch wel te lijden gehad onder alle kinderzitjes en vooral de kilo kind die daarin vervoerd werden. Nu de kinderen niet meer achterop hoeven, was het tijd weer eens van de fietsenregeling van het werk gebruik te maken. Je kunt dan via je brutoloon een fiets kopen, wat toch een aardig percentage scheelt.
Ook ik heb een mooie fiets gevonden, daar kan ik weer heel wat jaren op vooruit!
Terwijl de fietsenhandelaar de fietsen in orde maakte, gingen wij naar de kermis. Pinksterkermis, echt een traditie bij ons in het dorp. Samen met oudste zoon ben ik in de octopus geweest en omdat het nog erg rustig was enorm lang heen en weer geslingerd. Manlief ging met jongste zoon in het spookhuis, daar hoef ik écht niet in, ik schrik veel te snel. Verder hebben de mannen nog gevoetbald (we hebben duidelijk geen voetballers) en in een trappenhuis gelopen. We hebben ons wel vermaakt, maar waren ook wel blij weer van het terrein af te zijn. Onwaarschijnlijk hoe hard die muziek daar telkens staat. Zouden de kermismedewerkers dat nog wel in de gaten hebben of allemaal al met een gehoorbeschadiging kampen?

Anyway, de foto van deze blog hoort bij een veel rustiger zaterdag. Dit blok moest ik afgelopen week afhebben voor de quiltclub. We hebben alweer acht blokken gemaakt, het schiet op. We zitten op een derde, als ik de driehoeken voor het gemak even niet meereken. Ik vind het nog steeds zo ontzettend leuk om te doen!

Na het avondeten zag ik deze felle regenboog op z'n kop in de lucht, recht boven me. Je ziet er nog een glimp van een tweede regenboog onder zitten. Maar hoe kan dit? Ik heb dit nog nooit zo gezien. De lucht was strakblauw, geen drupje regen. Wel heel mooi en gezien de titel van mijn blog, toch ook maar even een fotootje hier. Probleem van deze regenboog: de uiteindes zijn niet te zien en i.i.g. niet op de grond. Waar moet je dan de pot met goud zoeken?

Edit 5 minuten later: Via mijn Facebook wist iemand me te vertellen wat dit was: een circumzenitale boog. Aha, wist niet dat die bestond, dus weer wat geleerd vandaag!

1 opmerking:

  1. That is such a beautiful block!! It sounds like you had a wonderful weekend. I've never seen a rainbow like that, thanks for sharing a photo.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.