zondag 5 juli 2015

Niet te warm voor quilten?

Hee zeg, wie houd ik voor de gek?! Natuurlijk is te warm voor quilten. Wat echter niet wil zeggen dat een quiltster dat dan ook niet doet. 
Gisteren belde ik even met mijn moeder. Ze vertelde enthousiast dat ze bezig was met het doorpitten van haar eerste grotere quilt. Het was bijna klaar! Druk overleg over de kleur van de bies volgde, waarbij uiteraard url-ideeën per mail gedeeld werden. Quiltwebwinkels zijn soms erg handig, hoewel ik nog steeds nergens liever winkel dan bij het lieve Quiltkabinet. Maar daar komen we voorlopig even niet, zeker vanuit mijn moeders huis is Earnewâld te ver om alleen voor een bies heen en weer te rijden.
Maar dat gesprek prikkelde bij mij ook de doorpitzin, dus 's middags had ik mijn doorpitproject op de tuintafel liggen en nu dus weer. 

Natuurlijk is het warm, maar waar je dan dus goed om moet denken is dat de quilt op de tafel ligt en niet op jou. Wij quiltsters maken deze dekens niet voor de zomer, maar dat wil niet zeggen dat we 's zomers niet quilten! 

Edit uurtje later:

Ach, wie weet koelt het nu wat af. Aan onze eettafel lan ik nu echter niet quilten, manlief is met een puzzel van 2000 stukjes bezig. Dan maar even wat anders.

2 opmerkingen:

  1. Natuurlijk gaan we fijn door met onze steekjes, maar verdrongen van de keukentafel door een puzzelende lief.......
    Heb het gezellig!
    Steekjesgroetjes Anje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Warm weer en quilten, das niet de beste combinatie... Wat een prachtig werk, zo'n mooie kleurencombinatie!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.