maandag 27 juli 2015

Vakantie in batik

Vrijdagmiddag kwamen we terug van onze vakantie in Ermelo. Samen met mijn moeder hadden we daar twee weken gekampeerd op camping De Kriemelberg. Het waren gezellige, relaxte weken, waarin we veel geluierd, gelezen, gequilt en gekletst hebben. Manlief vond de uitstekende verzorging van schoonmama meer dan in orde ("waarom doe jij dat nooit?") en vond de rust om véél ingewikkelde boeken te lezen. Ik las ook zeker wel, maar ben ook veel met m'n lapjes in de weer geweest.

Ik had het bloemenmandje mee van Kim McLean. Ik had er al een poos niet aan gewerkt omdat ik geen zin had in de volgende randen. Allemaal te groot en te grof. Dus ik heb besloten het middenstuk af te sluiten met een donkerpaarse sashing en een omlijsting van allemaal vierkantjes en dat het daarna klaar is: een mooi wandquiltje. Daar voel ik me weer blijer mee. Met de overgebleven batiks heb ik ook wel een plan: oudste zoon is uit zijn quilt gegroeid en felgekleurde batiksterren met een zwarte achtergrond lijkt me erg leuk voor hem.

Nu weer thuis dus en ik ben weer fanatiek aan het quilten. Vandaag vieren we ook een bescheiden feestje voor oudste zoon die nu 8 jaar is. Vorige week hebben we al een feestje op de camping gehad met ook mijn zusje en haar gezin erbij. Vanmiddag gaan we naar mijn schoonouders, de hond ophalen en daar lekker taart eten. De rest van de familie is op vakantie. Dat is de tragiek van jarig zijn in de zomer. Maar hij is wel altijd lekker vrij op zijn verjaardag en da's wel weer leuk.

Het is heerlijk quiltweer met al die regen, ik wens jullie dan ook een heel quilterige dag toe!

6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je! Ik heb ook even op jouw blog gekeken en ik vind je Berenstraat er zo vrolijk en gezellig uitzien!

   Verwijderen
 2. Wat een kleurenpracht, schitterend is dit middenstuk......
  Gefeliciteerd met zoonlief....
  Steekjesgroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Jij ook gefeliciteerd met de kleindochter in Zweden!

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd met je zoon; wat een heerlijke knul.
  Je maakt prachtige quilts. Deze ook weer... zulke mooie kleuren.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, leuk om te horen! Heel vaak twijfel ik of mijn kleurkeuze niet te fel is, contrasterend, maar ik kom hier toch telkens weer op uit.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.