zondag 16 augustus 2015

In de ban van Dear Jane

A3 Dear Jane - applicatie, niet heel lastig.
Ben verslaafd, nog erger dan gewoonlijk.
Vorige week had ik tijdens het opruimen alweer een Dear Jane blokje opgepakt dat ik al tijden had liggen. Eindelijk afgemaakt. 
Maar toen had ik de smaak wel heel erg te pakken en ik heb direct de volgende blokjes getekend.
Zo leuk, al die kleine stukjes! Ik houd juist heel erg van dat gepriegel! En dat ik al bezig ben met de AWS en de bloemenmand in batik en het doorpitten van de Pi and Square, dat was ineens niet meer zo belangrijk. Jane Mania, ernstig verslaafd!
Kleurkeuze blijft spannend. Ik zat bij de laatste update te denken aan een blauwe Dear Jane met af en toe wat anders, bijv. een paars blokje, of misschien zelfs wel een groene.
Maar dan zou het trip-around-the-world-idee wel in het water vallen en dat leek me nu ook juist zo leuk.
Ik wilde ook een niet-witte sashing, omdat de quilt anders voor mij te licht wordt.
Ik had er eens wat stoffen onder gelegd die ik al op voorraad had en ineens had ik de klik met een middelgrijze stof - waar ik ook nog genoeg van had.
En weet je wat: bij dat middelgrijs staat ook paars ontzettend leuk en roze ook! Dus alle blokjes die ik al had liggen en waar ik niet zo happy mee was, mochten weer uit hun doosje en die dansten vrolijk mee op precies de goede sashing.
Ik laat het geheel nog niet op de blog zien, eerst wil ik wat meer blokjes hebben, zodat ik echt duidelijk kan maken waarom ik dit zo mooi vind. En hopelijk echt zeker kan zijn. To be continued!

A1. Ook al in het roze gemaakt, maar toen ik deze opnieuw maakte,
dacht ik nog aan een hoofdzakelijke blauwe quilt.

Afgelopen zondag kwam ik op het internet iets tegen wat me tot dan toe volledig ontgaan was. Midden september is in Deventer de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde, met op zondag een dag helemaal aan Dear Jane gewijd, met workshops, met een bee en nog veel meer.
Ik heb direct een kaartje aangeschaft en ben dus 13 september lekker in Deventer!

Dit werkt enorm inspirerend en de afgelopen week ben ik hoofdzakelijk met Jane bezig geweest. Bijna vier nieuwe blokjes af en een heleboel sashings afgehaald en opnieuw genaaid. Ik geniet!

E7. Heel veel kleine stukjes!
Morgen ga ik cold turkey. De vakantie is weer over, de school is weer open, vrijdag ben ik er al een dagje geweest om dozen vol boeken te sjouwen: het komende jaar geef ik in een ander lokaal les. Daar moest ik ook enorm aan de schoonmaak, de oud-collega die er eerder huisde, was grote fan van plakband en het zat óveral. Ook hadden zijn leerlingen tijdens de les gelegenheid gehad propjes tegen het plafond te schieten, die er nu nog zaten. Na het bezemen van het plafond, was ook dat opgelost. Nu ziet het lokaal er weer fris uit, ik kan er komende week weer tegenaan.
Maar dan dus niet meer lange middagen quilten, terwijl de kinderen zoet buitenspelen. De idylle is voorbij, ik moet weer aan de slag. En heel idyllisch was het de laatste dagen niet meer, hoor; de kinderen zijn toe aan school en dat laten ze horen ook. Ik ben er ook toe dat zij weer naar school gaan. Zelf had ik nog wel even een weekje vakantie willen hebben, maar ach, school is ook wel weer leuk.
Als ik morgen met trillende handen in mijn lokaal bezig ben, dan moet ik stiekem maar even op dit blog kijken en me inbeelden dat ik een quiltnaald vastheb. Afkicken is altijd moeilijk.

3 opmerkingen:

 1. Mooie blokjes..... je hebt de smaak weer te pakken, geniet maar fijn van je steekjes en van het nieuwe schooljaar.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het goed te lezen dat je weer zin hebt in de Jane en een klik met de stofjes. Je enthousiasme spat er gewoon af. Ik ben benieuwd naar de volgende foto's en de kleurcombinatie die je gemaakt hebt. Het blauwe blokje is erg mooi geworden. Ja, de kinderen kunnen echt aan het "naar school gaan" toe zijn. Weer in een vast ritme. Hier in België hebben ze 2 maanden vakantie. Maar er zijn enorm veel kampen. Afgelopen week stonden er ook 10 elfjarige meisjes aan onze deur, of ze naar het toilet mochten. Allemaal in de rij. Ze hadden een wandeltocht en ja, af en toe moet je wel eens. Lekker gebabbeld met die meiden. Veel plezier straks weer op school en fijne dag. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat maak jij mooie dingen !
  En leuk om je DJ-blokjes in andere kleuren te zien.
  Groetjes, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.