zaterdag 8 augustus 2015

Vals spelen?

Ik was weer eens aan het snuffelen in online quiltwinkels. Niet dat ik stof nodig heb, maar alleen al het kijken is zo leuk! Toen kwam ik dit stofje tegen, een Dear Jane stofje, of beter gezegd, een randstof met de afbeeldingen van de punten van de Dear Jane.

Ik weet dat er cheaterstoffen bestaan en ik ken ook het bestaan van paneeltjes, maar toch verbaasde deze me wat. Waarom zou je, als je - met soms best veel moeite - alle 169 blokjes van de Dear Jane in elkaar gezet hebt, er daarna een dergelijke stof omheen zetten? Is dat niet een beetje vals spelen?
De luie quiltster -die bestaan toch helemaal niet?!- zou zo vrij gemakkelijk een Dear Jane in elkaar kunnen zetten. Eerste een paneeltje met de blokken, daarna de randstof voor de punten en na het dubbelen nog even langs de quiltservice. Het is dan nog gemakkelijker om even bij de Xenos een quilt te scoren, als het je toch niet om het handwerk gaat.

Maar misschien oordeel ik wel wat hard. Ik heb zelf ook een paneeltje in de kast liggen, The tree of life, voor ooit. Wat vinden jullie van dit soort cheaterstoffen? Jane A. Stickle kende ze zelf ook, in een blokje is de stof goed te zien. Maar de punten en de overige blokken die heeft ze toch echt stukje voor stukje in elkaar gezet. 

Ik heb ook weer eens een blokje gemaakt. Dit is A2. Ik zit nog steeds erg te dubben over de kleuren, heb al van alles de revue laten passeren: blauw-rood/rood-beige/bruin, batikstoffen, een blauwe Dear Jane, een blauwe met af en toe eem ander kleurtje... Aan die laatste denk ik nu. 

Maar vooral ben ik heerlijk aan het quilten, dat kan ook in het zonnetje. Nog één weekje vakantie, daar moet je van genieten! Ik wens jullie een fijn weekend en nog fijne zonnige dagen!

2 opmerkingen:

 1. Tsja voor elk wat wils denk ik maar....... Zelf ga ik voor heel veel steekjes op de hand....... Geniet van je weekje en je steekjes,
  Zomerse groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, voor elk wat wils! Ik ben ook een handwerker en mijn voorkeur gaat uit naar kleine stukjes. Leuk! Jij ook genieten van je werk, ik vind het prachtig!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.