maandag 22 januari 2018

Veel te weinig tijd!

De sterrenquilt voor oudste zoon zit weer in de ring en ligt nu standaard naast de bank, zodat ik elk vrij momentje steken kan doen. Vooral in de zomer slapen mijn jongens graag onder hun quilt, omdat ze een dekbed dan te warm vinden, dus voordat het warmer wordt moet deze af zijn. De kerstsok is dus eerst weer in een laatje verdwenen, omdat ik anders toch steeds weer het borduurwerk pak, dat vind ik ook zo ontzettend leuk om te doen. Ik wil graag een uur of twee extra op een dag die ik zonder schuldgevoel aan mijn hobby's mag besteden! Nu handwerk ik ook wel elke dag, maar op de drukke dagen ben ik ook geregeld tot 21.00 uur nog met mijn werk bezig en dan is de puf er bij mij toch echt wel een beetje uit.

Ondertussen ben ik wat aan het dromen voor de volgende quilt, eentje voor jongste zoon, want die groeit ook uit zijn schapenquilt. Ik denk dat ik voor hem batiks ga gebruiken, ik heb nog best veel stoffen over van Fly Away. Batiks hebben bovendien wel iets stoers wat ik ook wel bij mijn jongens vind passen. De meeste andere stoffen hebben stof veel bloemetjes, niet waar? Nu kunnen bloemen echt heel mannelijk zijn, maar zo zien mijn kinderen het nog niet.
Eerst dacht ik aan een blok all-over, maar eigenlijk heb ik daar niet zo'n zin in, steeds hetzelfde maken. Ik denk dat ik van alles en nog wat maak, dat het juist een vrij bont geheel wordt, een beetje in de Nederlands Erfgoed stijl, maar dan met heel andere stoffen, batik stoffen. Door wel binnen bepaalde kleuren te blijven, moet dit volgens mij nog wel een eenheid worden, bovendien houdt jongste zoon wel van afwisseling. Het leuke van zo'n idee is dat je allerlei blokjes kunt maken, die ook best van afmeting kunnen verschillen.

Jullie horen het al, het bruist en borrelt weer in mijn quilt-hoofd. Zo veel ideeën, veel te weinig tijd!

3 opmerkingen:

 1. Wat is die sterrenquilt mooi aan het worden !
  Heerlijk toch om al na te denken over een volgend project als je nog met het andere bezig bent !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Konden we maar wat tijd bijkopen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, die extra uurtjes willen we allemaal. Er is ook nog zoveel moois te maken. Ik ben benieuwd wat jouw volgende quiltproject gaat worden.
  Grtjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.