dinsdag 25 mei 2010

Allemaal beestjes!

Vanavond geen borduurnaald in mijn hand, maar een haaknaald. Gisteren was ik weer eens blogs van andere handwerkende mensen aan het lezen (het is een gevaarlijke bezigheid!) toen ik een voor mij nieuw begrip tegenkwam: amigurumi, Japans voor 'knuffelbeestje breien'. En dat leek me wel wat.
Vanochtend dus beide zonen in de auto geladen en hop, naar de handwerkwinkel. Daar hadden ze gelukkig het boekje dat me erg leuk leek, en ik ben aan de slag gegaan. Ik ben zo'n hondje als op de kaft van het boekje aan het maken, weliswaar in andere kleuren, want ik had de Anchor Magic-line niet in huis. Morgen fiets ik trouwens wel weer even langs de handwerkwinkel om te kijken of ze dat verkopen, want het lijkt me toch wel erg leuk spul. Bovendien heb ik poppenvulling nodig en oogjes of kraaltjes om mijn eerste creatie af te maken.
Het gaat snel, dus ik verwacht binnenkort wel een berichtje waarin ik mijn eerste vrolijke beestje kan showen!

4 opmerkingen:

 1. Dat is een heel leuk boekje! De beestjes zijn echt makkelijk te maken. Ik heb het groene beestje gemaakt van de voorkaft, neem maar eens een kijkje op mijn blog : Vrolijk beestje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor je reactie op mijn blog. Ik realiseer me inderdaad wat het risico is. Maar ik heb ook een stukje geprobeerd met 2 draden, vond dat heel akelig borduren, erg vol zeg maar. Heb jij daar geen last van?
  Wat jij nu gaat maken vind ik ook zo heel erg leuk. Zag laatst het boekje ook ergens, was van plan het eens uit de bieb te halen. Haken kan ik wel als het maar niet al te ingewikkeld word. Ik ben heel benieuwd naar je eerste creatie.
  Groetjes,
  Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind ze wel heel erg schatig en het is eens iets anders om te doen ,ben al benieuwd naar je resultaat ......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ow, wat ontzetten sjattig !
  ik ben niet goed in haken, maar krijg er wel zin in als ik dat zo zie !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.