vrijdag 28 mei 2010

Bello

En hier is hij dan: mijn eerste amigurumi en ik heb hem Bello genoemd. Zo heette het knuffelhondje dat mijn zusje vroeger had, en de lange oren van dit beestje herinneren me aan haar Bello.

Ik heb Bello in ongeveer twee avonden gehaakt. Het lijfje had ik zomaar voor elkaar, maar toen kon ik het eerst niet afmaken, want ik had nooit aan vulling gedacht. Dus toen moest ik de volgende dag eerst weer naar de handwerkwinkel, een knuffeltje zonder vulling is wel weer heel erg zielig...
Ik vond het lastigste om al die kleine onderdelen te haken. Je begint dan met een ringetje waar je omheen begint te haken, maar in het begin heb je haast nog niks om vast te houden, terwijl er dan wel weer een haaknaald doorheen moet.
Het ergste gepriegel was het staartje en natuurlijk is net dit harde werk weer niet op de foto te zien. Neem maar van me aan dat het héél mooi geworden is!
Nu kan ik Quintijn morgen verrassen met Bello, ik hoop dat hij hem leuk vindt!

6 opmerkingen:

 1. Je Bello is erg leuk geworden! Ja, die kleine onderdeeltjes, heb ik mijn vingers ook serieus pijn aan gedaan. Maar het resultaat mag er zijn hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je Bello is heel mooi geworden! Dit heb ik nog nooit geprobeerd en heb de indruk dat het haken ook terug aan het komen is. Dus weer een reden voor mij om iets nieuws uit te proberen hé.

  Dank je wel voor de felicitaties op mijn blog :)

  ook voor u nog een fijn weekend gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ach wat ziet Bello er lief uit , mooi werk en dat in 2 avonden .... knap gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw Sjoukje,deze is zeker leuk geworden. Inderdaad zijn die kleine onderdeeltjes altijd erg lastig haken. Hij is prachtig!
  Groetjes,
  Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee Sjoukje! Ook aan het haken geslagen! Leuk beestje zeg! Ik ben voorlopig nog wel even bezig met de granny's, maar deze zal ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo, erg grappig hoor zo,n beestje.
  IK ben het ook nog van plan, heb al een boekje liggen..maar nu nog even te druk met borduren!
  groetjes Pauline

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.