zondag 23 mei 2010

Boeken


Tot nu toe heb ik vooral boeken geborduurd. Er staan op het hele plaatje ook wel 26 boeken, da's best veel in een borduurwerk dat om een trein draait. In de eerste twee pagina's zit ook nog helemaal geen trein. Toch is 'Train of dreams' ontzettend leuk om te borduren. Er is steeds iets nieuws en de kleuren zijn mooi en helder.
Ik heb nu ook eindelijk alle kleuren compleet. Ik had bij iemand van het internet een bestelling gedaan, maar dat duurde en dat duurde maar. En dat is vervelend als je gewoon wilt borduren. Volgende keer toch maar weer even op het fietsje naar de handwerkzaak toe.

De afgelopen week had ik last van een borduurblessure, ja, je wilt het niet geloven... Toen ik dit tegen m'n moeder zei, dacht ze eerst aan een zere arm, of iets als RSI, dat zou natuurlijk kunnen. Maar nee, het ligt eenvoudiger. Als je maar vaak genoeg een naald door de stof duwt, wordt op een gegeven moment ook de achterkant van de naald scherp genoeg om je vinger in te gaan. Doordat de achterkant telkens op dezelfde plek op mijn vinger drukt, gaat de naald dus m'n vinger in. En dat doet gemeen zeer. Kent iemand dit probleem en wat doe je er tegen? Ik wil alleen maar borduren, het liefst zonder pijn!
Posted by Picasa

10 opmerkingen:

 1. haha Sjoukje, dit probleem ken ik maar al te goed. Het bloed loopt er soms uit. Ik doe dan maar met een andere vinger, maar dat handigt natuurlijk niet echt goed. Een dag of 2 en dan kun je weer op de normale manier. Je boeken worden heel erg mooi, prachtig en je gaat als een speer.
  Groetjes,
  Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Sjoukje, dat probleem kennen we.Gewoon even een andere vinger gebruiken of een vingerhoed, maar daar kan ik niet mee borduren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zou een quiltvingerhoed kunnen aanschaffen, quilters hebben nl. hetzelfde probleem dus wss helpt dat wel (of een pleister over het 'gaatje', een stevige pleister)

  Ik vind je nieuwe werk ontzettend mooi worden, zou ook wel iets voor mij zijn.

  Groetjes en fijne pinksterdagen!
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de reacties! Een pleister heb ik al geprobeerd, maar ze zijn niet stevig genoeg. De naald gaat erdoor heen en komt dan in de plaklaag, waardoor het borduren nog lastiger wordt. Een vingerhoed heb ik niet in huis, zal eens kijken wat ik vinden kan. Het moet eigenlijk wel soepel zijn en niet glad, anders schiet de naald er telkens vanaf.
  Wat voor problemen je al tegen kunt komen in het leven, nietwaar?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees dat iedereen het probleem kent, ik moet eerlijk zijn. Ik ken het probleem niet.
  Soms prik ik per ongeluk in me vinger, maar heel weinig.

  Het borduurwerk word erg mooi, het ziet er erg fijn uit, en de kleuren zijn ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, die trein wordt een heel werk! Zelf durf ik nog niet aan zo'n werk beginnen, maar ik ben dan ook maar een starter op kruissteekgebied. Mijn vingers zijn dan ook nog niet gewond geraakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. pleister op die plek, en een nieuwe naald !
  denk ik.............

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw Sjoukje: je bent aan Train of dreams bezig!!! Ik heb hem ook en probeer hem braaf te laten wachten tot ik eindelijk eens wat af heb!
  Zal nog lastig worden aangezien ik vooral met HAED patronen bezig ben....
  Enne.... mijn naald is nog nooit echt door mijn vel geprikt (ik heb denk ik eelt opgebouwd in al die jaren!), maar heb er wel regelmatig een soort van deuk/kuiltje zitten. Net hoe je het noemen wilt. En ik moet zeggen dat ook dat nogal gevoelig is!!!
  Veel plezier met je trein. Ik zal regelmatig kijken of je alweer een vordering hebt geplaatst.
  Liefs,
  Kitty

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi
  leuk he de trein van de dromen. Dat nare gevoel van dat je naald door de vinger gaat is heel vervelend. Bij mij zit er intussen eelt op dat plekje. Maar ik gebruik geen pleister maar van dat plaktape om verband mee vast te zetten. Een heel klein reepje op dat plekje en het kan weer helen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Que envidia que mes da verte este!!!!!!!! ains yo también lo tengo empezado pero hasta que no termine uno no seguiré con el otro.

  Precioso, te queda precioso!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.